Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 nieuws

Horner: "Verstappen en Leclerc lieten geweldig race-gevecht zien"

De Formule 1-fans overal ter wereld zaten op het puntje van hun stoel tijdens de Britse Grand Prix. Met name het gevecht tussen Charles Leclerc en Max Verstappen was adembenemend.

Leclerc Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull-teambaas Christian Horner blikt ten overstaan van RacingNews365 terug op het prachtige gevecht tussen de kampioenen van de toekomst, Max Verstappen en Charles Leclerc.

"Het was een geweldige pot racen die Max en Leclerc lieten zien. In Max zijn eerste stint hadden ze enkele goede wheel-to-wheel gevechten met elkaar. Charles had het voordeel van zijn zachtere banden in de openingsfase, maar zodra de banden van Max op temperatuur waren begon hij te pushen. De Ferrari's zijn zeer snel op de rechte stukken, waardoor inhalen hier erg lastig was. Maar, Max gaf nooit op."

De pitcrew van Red Bull sloeg vervolgens toe tijdens een dubbele pitstop van Verstappen en Leclerc, door de Ferrari-crew af te troeven. "Bij de pitstop kwam Max tegelijk binnen met Leclerc, maar de crew maakte een perfecte stop om zo Max voor Charles te krijgen. Helaas ging Max in de derde bocht wat wijd op zijn koude banden, waardoor Charles de positie heroverde."

Het gevecht tussen de beide coureurs ging onverminderd voort, tot genoegen van Horner: "We zagen wederom een geweldig gevecht tussen beide coureurs." Een gevecht dat eindigde door de komst van de Safety Car, waardoor Leclerc terugviel naar de zesde positie na een foute tactiek van Ferrari.

"Wij wisselden Max zijn banden zodat hij tot het einde van de race kon. We verloren een positie aan Sebastian, die net als Lewis een gratis stop kreeg en profiteerde van de Safety Car-situatie."

De afloop van het gevecht Vettel-Verstappen is inmiddels bij iedereen bekend. Horner was verrast dat Verstappen de race wist te finishen met de schade die hij had: "Het was geweldig knap dat hij met zijn beschadigde auto nog zo'n tempo wist te rijden."

Met medewerking van Joe van Burik.

GP Groot-Brittannië RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"