Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Horner: "Verstappen erg sterk begonnen aan Formule 1-seizoen"

Max Verstappen bezet na drie Grands Prix de derde plaats in het WK. Volgens teambaas Christian Horner racet de 21-jarige coureur zeer volwassen dit seizoen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen kent tot dusver zijn beste seizoensstart ooit in de Formule 1. Met een derde en twee vierde plaatsen maximaliseert hij, waarbij duidelijk is dat Mercedes en Ferrari momenteel de boventoon voeren in de koningsklasse van de autosport.

Teambaas Christian Horner beseft dat het op dit moment draait om het beperken van het verlies en prijst zijn coureur: "Ik denk dat hij erg volwassen is geworden. De eerste drie races presteerde Max erg sterk, waarbij hij pech had dat hij in Bahrein niet op het podium finishte. In China waagde hij een aanval op Vettel na de pitstop en bracht de auto op volwassen wijze als vierde over de meet."

"Het draait in deze fase van het kampioenschap erom om punten te scoren, waarbij het gat naar de mannen voor ons nog niet te groot is. Daarnaast staat Max nog boven de beide Ferrari-coureurs en wacht er nog een heel lang seizoen. Belangrijk is om de achterstand zo klein mogelijk te houden."

Samen met motorleverancier Honda wil Red Bull het gat zo snel mogelijk dichten. Diverse upgrades aan chassis en motor moeten hier voor de zomerstop voor zorgen.

"Alles draait uiteindelijk om de ontwikkeling van de auto. Ons doel is altijd geweest om het gat naar Mercedes en Ferrari te dichten en daar zijn we volop mee bezig. In China splitten we de twee Ferrari's en was het gat richting Mercedes aanzienlijk kleiner. We verwachten dat dit gat verder gedicht wordt tussen nu en de zomerstop."

Verstappen scoorde tot dusver 39 punten, 23 minder dan Valtteri Bottas en 29 minder dan WK-leider Lewis Hamilton.

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws

Live Laatste F1-testdag met Max Verstappen