Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Verstappen getalenteerder dan Vettel"

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft het geluk dat hij met absolute wereldtoppers mag werken. Dat stelt hem in de gelegenheid om zijn twee beste coureurs ooit, Max Verstappen en Sebastian Vettel, met elkaar te vergelijken. Daarbij komt de Nederlander op basis van talent als winnaar uit de bus.

De carrières van Sebastian Vettel en Max Verstappen vertonen de nodige overeenkomsten. Op jonge leeftijd werden ze gecontracteerd door Red Bull en kregen ze een kans bij Toro Rosso. Daar ontgroeiden ze het team al zeer snel om bij het fabrieksteam van Red Bull te imponeren. Vettel werd zelfs vier keer op rij wereldkampioen, van 2010 tot 2013, maar desondanks acht Horner Verstappen meer getalenteerd. "Max heeft meer talent. Hij is net als een leeuw als hij in de auto zit, zal nooit opgeven en heeft de vechtlust van een kampioen", laat Horner in Auto Bild optekenen.

Sebastian Vettel en Max Verstappen vertonen ook de nodige gelijkenissen volgens de Red Bull-teambaas. "Hij herinnert me op bepaalde punten aan Sebastian. Zelfs de manier waarop Max in de auto stapt doet mij aan Seb denken." "Max is nog altijd een erg jonge kerel, jonger nog dan Sebastian was toen hij bij ons kwam rijden, maar hij ontwikkelt zichzelf tot een volwassen coureur en een echte man." Over Vettel is Horner op zijn beurt ook erg positief, zeker als het aankomt op de leergierigheid en stressbestendigheid van de Duitser die vier wereldtitels met Red Bull veroverde. "Zijn vermogen om met druk om te gaan was fantastisch." "Bij Red Bull had hij een team om zich heen dat volledig achter hem stond en hem daardoor sterker maakte", blikt Horner terug. Iets wat Vettel bij Ferrari soms lijkt te missen.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'