© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: "Verstappen getalenteerder dan Vettel"

18 okt. 2018 20:18 Ruud Dimmers 2 reacties
Red Bull-teambaas Christian Horner heeft het geluk dat hij met absolute wereldtoppers mag werken. Dat stelt hem in de gelegenheid om zijn twee beste coureurs ooit, Max Verstappen en Sebastian Vettel, met elkaar te vergelijken. Daarbij komt de Nederlander op basis van talent als winnaar uit de bus.

De carrières van Sebastian Vettel en Max Verstappen vertonen de nodige overeenkomsten. Op jonge leeftijd werden ze gecontracteerd door Red Bull en kregen ze een kans bij Toro Rosso. Daar ontgroeiden ze het team al zeer snel om bij het fabrieksteam van Red Bull te imponeren. Vettel werd zelfs vier keer op rij wereldkampioen, van 2010 tot 2013, maar desondanks acht Horner Verstappen meer getalenteerd.

"Max heeft meer talent. Hij is net als een leeuw als hij in de auto zit, zal nooit opgeven en heeft de vechtlust van een kampioen", laat Horner in Auto Bild optekenen.

Sebastian Vettel en Max Verstappen vertonen ook de nodige gelijkenissen volgens de Red Bull-teambaas. "Hij herinnert me op bepaalde punten aan Sebastian. Zelfs de manier waarop Max in de auto stapt doet mij aan Seb denken."

"Max is nog altijd een erg jonge kerel, jonger nog dan Sebastian was toen hij bij ons kwam rijden, maar hij ontwikkelt zichzelf tot een volwassen coureur en een echte man."

Over Vettel is Horner op zijn beurt ook erg positief, zeker als het aankomt op de leergierigheid en stressbestendigheid van de Duitser die vier wereldtitels met Red Bull veroverde. "Zijn vermogen om met druk om te gaan was fantastisch."

"Bij Red Bull had hij een team om zich heen dat volledig achter hem stond en hem daardoor sterker maakte", blikt Horner terug. Iets wat Vettel bij Ferrari soms lijkt te missen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen