© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: "Verstappen had zonder problemen voor pole kunnen gaan"

15 sep. 2018 18:10 René Oudman 6 reacties
Lewis Hamilton was de ster van de show na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore, maar hoe goed het rondje van Max Verstappen eigenlijk was, moest nog blijken. De Nederlander had gedurende zijn snelle ronde met een haperende motor te kampen. Desalniettemin scoorde hij een sterke tweede plek.

Red Bull-teambaas Christian Horner spreekt bij Channel 4 vol trots over zijn coureur, die volgend jaar na het vertrek van Daniel Ricciardo de kar moet gaan trekken bij Red Bull.

"Wát een rondje! Een ongelooflijke prestatie van Max, die met een aantal motorgerelateerde problemen had te kampen in die laatste run. Ik vind het ontzettend knap dat hij dat naast zich neer heeft kunnen leggen, om dit resultaat uiteindelijk te scoren. Een fantastische opsteker."

Horner wil zover gaan, dat hij denkt dat zelfs poleposition niet onmogelijk was geweest. "Zonder die glitch in de motor had Max zeker een gooi naar de eerste plaats kunnen doen. Echter, het is al geweldig om vanaf de voorste startrij te mogen beginnen. Het levert ons goede kansen voor tijdens de wedstrijd op."

Ook Ricciardo had problemen, maar het euvel van de Australiër - die overigens zesde werd - was niet te vergelijken met de issues die Verstappen had. "Nee, Verstappen had grotere problemen", laat Horner weten. "Hopelijk kunnen de monteurs het euvel verhelpen voor zondag, wat ik denk dat we met de RB14 een bijzonder sterk wapen hebben voor tijdens de race."

Verstappen kwam in drie deelnames niet verder dan één zesde plaats in Singapore, dat was in 2016. Ricciardo stond al viermaal op het ereschavot na een race op het Marina Bay Street Circuit, drie keer werd hij tweede en eenmaal derde.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen