© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: "Verstappen heeft geen vrienden gemaakt in Italië"

07 okt. 2018 10:42 Jan van der Burgt 6 reacties
Red Bull-teambaas Christian Horner betwijfelt of Max Verstappen vrienden heeft gemaakt binnen Italiaanse landsgrenzen. Tot twee keer toe kwam hij in aanraking met een Ferrari. Horner houdt gemengde gevoelens over aan hoe de wedstrijdleiding omsprong met de beide incidenten.

In de openingsfase van de race botste Max Verstappen met Kimi Raikkonen toen hij in de chicane terug het circuit op kwam, nadat hij zich had verremd. Verstappen kreeg een tijdstraf van vijf seconden aan de broek.

Red Bull-teambaas Christian Horner bestempelt na afloop van de Japanse Grand Prix de tijdstraf voor Max Verstappen als 'een beetje zwaar': "Natuurlijk maakte hij een fout toen hij zijn wielen blokkeerde en van de baan raakte. Maar ik zie niet helemaal in hoe hij anders terug had kunnen keren op het circuit?"

Na de safety car-fase volgde al snel het tweede incident tussen Max Verstappen en een Ferrari. Sebastian Vettel dook in Spoon in een gat, dat Max Verstappen dichtgooide. De twee raakten elkaar, maar dat incident bleef onbestraft:

"Een goede call van de wedstrijdleiding", zo oordeelt Horner in gesprek met Sky Sports F1. "Het was in mijn ogen een typisch raceongeluk. Vettel kwam echter wel van ver en had ook kunnen bedenken dat Verstappen geen centimeter prijsgeeft."

Een straf voor Vettel was volgens Horner niet nodig, aangezien de consequenties al zwaar genoeg waren: "Waarschijnlijk kostte het incident hem zijn laatste reële kans op de wereldtitel", aldus de Brit die betwijfelt of men in Italië net zo coulant zal zijn over het optreden van Max Verstappen: "Ik verwacht niet dat hij daar vandaag heel veel vrienden heeft gemaakt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen