Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Verstappen moet neerwaartse spiraal zien te doorbreken'

Red Bull-teambaas Christian Horner vindt dat Max Verstappen baat heeft bij een andere mentaliteit. En hij niet alleen, ook Red Bull moet daar van profiteren.

Christian Horner merkt op dat de fouten van Max Verstappen op twee gebieden erg veel kosten. Niet alleen gaan er een hoop punten verloren, ook de reparatiekosten lopen steeds hoger op. Horner is daar wel een beetje klaar mee. "We hebben twee coureurs nodig die op elk moment het maximale resultaat binnen kunnen halen. Nu hebben we in zes races tijd zomaar 60 tot 65 punten laten liggen. Dat is onacceptabel als je wilt vechten met teams als Mercedes en Ferrari."

Horner hoopt dan ook dat Max Verstappen in de toekomst een andere mentaliteit hanteert: "Hij zal zelf tot de conclusie moeten komen dat hij in Monaco heel veel heeft weggegooid en die lessen moeten gebruiken om beter van te worden." "Max Verstappen is buitengewoon getalenteerd en heeft dit seizoen al enkele harde lessen geleerd. Voor hem is het ook heel frustrerend dat het talent er dit seizoen niet helemaal uitkomt, juist omdat hij harder werkt en fitter is dan ooit." "Het lijkt erop dat hij op dit moment te graag wil en daardoor teveel zijn best doet. Na elke fout wil hij nog meer zijn best doen, maar op een gegeven moment kom je dan in een neerwaartse spiraal terecht, die je alleen maar kunt doorbreken door de reset-knop in te drukken."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"