© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: "Verstappen moet scherpe randjes behouden"

Red Bull-teambaas Christian Horner is er niet op uit van Max Verstappen het braafste jongetje van de Formule 1-klas te maken. Integendeel, de jongeling moet volgens de Brit zijn 'scherpe randjes vooral behouden'.

Over Max Verstappen is sinds zijn toetreding tot de Formule 1 veel en vaak gesproken. Vaak was dat in positieve zin, maar Verstappen haalde ook de headlines door zijn scherpe randjes. Hoewel hem die op het circuit hem niet altijd het gewenste resultaat opleverden, is het volgens Red Bull-teambaas Christian Horner niet de bedoeling die karaktereigenschappen eruit te halen.

"Het zijn juist die scherpe randjes die Max Verstappen de spannende coureur maken die hij is", zo kopt Horner in gesprek met Motorsport.com. "Haal je dat eruit, dan is hij niet meer de Max Verstappen waar constant over gepraat wordt. Hij is nu eenmaal vastberaden en kent geen angst. Hij wil elke ronde weer alleen maar zo hard mogelijk racen."

Overigens denkt Horner dat het bovendien niet nodig is om Verstappen te veranderen, vanwege de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt: "Hij zat hem niet altijd mee. Hij heeft geweldige races gereden, hij heeft pech gehad én hij heeft zelf fouten gemaakt. Door dat alles is hij denk ik veelzijdig geworden als coureur."

Afgelopen seizoen werd Verstappen zelfs berispt vanwege zijn scherpe randjes. Hij moest een taakstraf uitvoeren, nadat hij Esteban Ocon enkele duwtjes had gegeven, nadat de Fransman hem als achterblijver in leidende positie van de baan tikte. De Red Bull-coureur moest voor straf meelopen met de stewards tijdens een Formule E-race.

"Het was interessant om nadien met Max te spreken", zegt Horner daarover. "Volgens mij was het voor hem interessant om te zien dat die mannen moeilijke beslissingen nemen. Ik denk dat voor hem een nuttige ervaring was om het eens van de andere kant te zien."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen