Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Verstappen reed fenomenaal op zijn verjaardag"

Red Bull-teambaas Christian Horner zag zijn coureurs eindigen op de vijfde en zesde plaats met een onderling verschil van ruim veertig seconden. Volgens de Brit had zijn team vooraan mee kunnen strijden als ze geen gridstraffen hadden gekregen.

"Max had volgens mij gewoon de race uit kunnen rijden op die softs! Hij reed fenomenaal op zijn 21ste verjaardag. Wat dat betreft is het jammer dat hij nog een keer moest stoppen", zo doet Christian Horner zijn verhaal in gesprek met Sky Sports F1. "We hadden vandaag echt een competitieve auto tot onze beschikking. We hadden er echt bij kunnen zitten. De auto ging namelijk erg goed om met de banden, we hadden totaal geen last van blaren. Het was mooi geweest als we vooraan hadden kunnen starten, maar al met al was dit een goed resultaat."

Verstappen's teamgenoot Daniel Ricciardo had een lastige dag vandaag, nadat hij in de eerste ronde zijn voorvleugel beschadigde: "Dat veroorzaakte veel onderstuur, wat de snelheid behoorlijk temperde. Hij verloor ten opzichte van Max veel tijd in de eerste vijf à zes ronden." De volgende afspraak op de Formule 1-kalender is de Grand Prix van Japan, maar Horner durft nog niet in te schatten hoe goed Red Bull daar kan zijn: "Na dit weekend durf ik daar geen voorspellingen aan te wagen. In Mexico en de Verenigde staten moeten we er redelijk bij kunnen zitten, maar Suzuka is een vraagteken. Hopelijk krijgen we nog wat meer pk's van Renault, waarmee we het Mercedes en Ferrari lastig kunnen maken."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden