© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: "Verstappens benaderingswijze lijkt op die van Vettel"

01 nov. 2018 18:30 René Oudman 1 reacties
Zes seizoenen lang reed Sebastian Vettel voor Red Bull Racing en met een score van vier wereldtitels en 38 Grand Prix-zeges mag het met recht een succesperiode worden genoemd. In zijn laatste dienstjaar bij Red Bull Racing, het eerste seizoen van de V6-turbohybride, kwam Vettel er echter niet aan te pas.

Christian Horner, die als teambaas van de stal waarvoor Vettel reed en Max Verstappen tegenwoordig uitkomt samenwerkte met zowel de Duitser als de Nederlander, ziet overeenkomsten tussen beiden. Met name op een afgelopen weekend veelbesproken vlak.

Verstappen had de uitgelezen mogelijkheid op de poleposition voor de Grand Prix van Mexico op te eisen. De Nederlander was in elk van de drie vrije trainingen het rapste geweest en vond zichzelf ook na Q2 bovenaan. De motor vertoonde echter enige kuren en daardoor kwam het niet van een poleposition, tot grote frustratie van Verstappen.

Horner meent dat Verstappen en teammaat Daniel Ricciardo, de laatstgenoemde veroverde wél de pole, met hetzelfde probleem hadden te kampen gedurende de kwalificatie. De benaderingswijze van Verstappen zorgde er echter voor dat de Nederlander er meer last van had. "Max neemt veel snelheid mee de bocht in, eigenlijk een beetje hetzelfde als Vettel doet. Sebastian was altijd gevoeliger voor de overdracht van het vermogen dan Daniel."

"Die wijze van sturen, waarop veel momentum de bocht mee wordt ingenomen, kost tijd als de wagen niet doet wat de coureur precies verwacht." Volgens Horner is dat precies de reden waarom Vettel in het enige seizoen waarin hij teamgenoot van Ricciardo was (2014), ook het onderspit moest delven ten opzichte van de Australiër.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen