Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner verwacht concurrentie van Mercedes: 'Zes auto's kunnen strijden voor de overwinning'

Red Bull-teambaas Christian Horner verwacht dat ook Mercedes dit weekend mee zal strijden voor de overwinning. Silverstone is een van de circuits waar de drie topteams goed uit de verf komen, zo legt hij uit voorafgaand aan de kwalificatie.

Perez Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Het lijkt er steeds meer op dat Mercedes een stap voorwaarts heeft gemaakt. De Duitse renstal, die dit Formule 1-seizoen steevast op de derde plaats van de teams rijdt, heeft een upgradepakket meegenomen en spreekt ook zelf van verbetering. Lewis Hamilton sloot de vrijdagtrainingen af met de tweede plaats in de tijdenlijst, wat de vooruitgang nog eens onderstreepte.

Of ze daadwerkelijk een grote stap richting Ferrari en Red Bull hebben gemaakt, dat moet nog blijken, maar Christian Horner ziet het wel gebeuren dat ook Mercedes mee kan strijden voor de overwinning in Silverstone. "Deze locatie lijkt het meest op Barcelona, als we het hebben over hoe vloeiend het circuit is. Mercedes was daar ook snel", legt hij uit aan onder andere RacingNews365.

"Ze hebben natuurlijk ook een redelijke upgrade meegenomen hiernaartoe. Daarnaast wisten we al dat Ferrari erg snel is, dat was in Barcelona ook zo. Wij hebben op onze beurt wat updates meegenomen om wat zwakke plekken aan te pakken die wij daar (in Spanje) hadden." Horner verwacht veel competitie: "Het kunnen wel eens zes auto's worden die gaan strijden voor de overwinning, wat natuurlijk fantastisch is voor de fans."

Red Bull klaar voor de strijd in Silverstone

Hoewel de vrijdagtrainingen niet vlekkeloos verliepen voor de Oostenrijkse renstal, laat Horner weten klaar te zijn om het gevecht aan te gaan met Ferrari en nu dus ook met Mercedes. Eerdere problemen tijdens het Grand Prix-weekend van Groot-Brittannië, onder andere bij de bolide van Sergio Perez, zijn opgelost.

"We hebben daar wat problemen gevonden na de vrije training", legt Horner uit. "Deze problemen zijn inmiddels verholpen en hopelijk zit de auto nu meer in het juiste window en past hij bij zijn voorkeuren." Zaterdagmiddag om 16:00 uur Nederlandse tijd wordt de kwalificatie verreden en zien we waar de topteams staan ten opzichte van elkaar.

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen