Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner verwacht een mooie inhaalrace van Max Verstappen

De kwalificatie voor de GP van de Verenigde Staten verliep voor het team van Red Bull Racing bepaald niet zoals gehoopt. Waar Daniel Ricciardo de eer hoog hield door zich keurig als vijfde te kwalificeren, viel Max Verstappen al in het eerste deel uit met pech. Teambaas Christian Horner verwacht hoe dan ook dat Red Bull goed voor de dag gaat komen in de race.

Door de gridstraf van Sebastian Vettel vertrekt Ricciardo vanavond in de race vanaf de vierde startplek. Een leuke meevaller volgens teambaas Horner.

"Natuurlijk is het geweldig dat Daniel vanaf de tweede startrij vertrekt, ook al had hij daar wat hulp van de stewards voor nodig. Hem kennende gaat hij er alles aan doen om er een goed resultaat uit te slepen. Een podiumplek behoort absoluut tot de mogelijkheden." Aan de andere kant van de garage heerste een flinke teleurstelling nadat Verstappen schade opliep aan zijn RB14 toen hij over de kerbstones reed. Ook vorig jaar moest Verstappen vanuit de achterhoede starten en kwam hij uiteindelijk als vierde over de streep. Horner ziet voor vandaag een zelfde scenario wel gebeuren. "Natuurlijk zijn we teleurgesteld dat Max niet verder naar voren zal starten en dat allemaal vanwege die hoge kerbstones. We hebben vorig jaar gezien hoe gemakkelijk Max door het veld naar voren kwam en het publiek op de banken kreeg met zijn inhaalacties. Ik verwacht voor vandaag dat hem dat opnieuw gaat lukken en dat er toch nog een mooi resultaat inzit."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi