Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner verwacht meer tegenstand voor Verstappen in Nederland

Na een bizar goed weekend in België voor Red Bull en Max Verstappen verwacht teambaas Christian Horner dat ze wat meer tegenstand zullen gaan krijgen in de thuisrace van de regerend wereldkampioen.

Verstappen Leclerc France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Na de dominante overwinning van Max Verstappen en Red Bull in België staat de Nederlander maar liefst 93 punten los in het klassement en staat de Oostenrijkse renstal 118 punten voor op Ferrari.

Hoewel Verstappen en Red Bull op Spa-Francorchamps buitenaards veel sneller waren dan kampioenschapsrivaal Ferrari, denkt Horner dat het er in Zandvoort tijdens de Grand Prix van Nederland heel anders uit zal komen te zien en dat twee teams het de Oostenrijkse renstal wellicht moeilijk kunnen gaan maken.

"Zandvoort zal waarschijnlijk een grotere uitdaging zijn in combinatie met de nieuwe Technical Directive, omdat het daar hobbelig is", zo begint Horner tegenover de media, waaronder RacingNews365. "De layout lijkt meer op die van Boedapest, dus Ferrari en mogelijk Mercedes zouden daar weer in beeld kunnen komen."

Niet zo eenvoudig als vorig jaar

Vorig jaar klonk het Wilhelmus na de thuisrace van Verstappen op Zandvoort na een relatief eenvoudige overwinning, maar nu is de uitdaging een stuk groter, zo vertelt Horner.

"Het is gewoon een andere uitdaging en er wordt duidelijk veel verwacht van Max als hij daar terugkeert als wereldkampioen met nummer één op zijn auto."

"Ik denk dat je de druk erop moet houden bij de concurrentie, want zodra je dat niet doet begin je fouten te maken. Dus we zullen Zandvoort op dezelfde manier benaderen zoals we dat dit jaar bij iedere andere Grand Prix gedaan hebben."

Horner: "Het kan heel erg snel veranderen"

Het moet in de komende acht races wel heel erg misgaan als Verstappen aan het einde van het seizoen niet als kampioen gekroond wordt. Maar Red Bull-teambaas Christian Horner wil nog niet te vroeg juichen.

"Het kampioenschapsklassement ziet er natuurlijk erg goed uit. Maar het kan heel erg snel veranderen", vertelt Horner. "Dat hebben we eerder dit jaar gezien. We hadden een achterstand van 46 punten na de GP van Australië en binnen een paar races was het omgekeerd."

"Ons uitgangspunt is om het race voor race te bekijken en we zien vanzelf wel wat het klassement doet. We willen dit momentum gewoon vast blijven houden."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zijn van een andere planeet

Wat zagen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk Red Bull en Verstappen zoveel beter doen dan de rest? Wat ging er bijvoorbeeld (weer?) allemaal mis bij Ferrari?

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen