Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner verwacht meer van Red Bull: "Dit was slechts het topje van de ijsberg"

Red Bull heeft een aantal succesvolle testdagen achter de rug. RacingNews365 sprak exclusief met Christian Horner, de teambaas van Max Verstappen, over de voortgang van de Oostenrijkse renstal en zijn verwachtingen voor de komende tijd.

Het Red Bull-team streek afgelopen week neer in Barcelona, waar het voor het eerst echt met haar auto het circuit op ging. Een bijzonder moment, zo vertelt teambaas Christian Horner in een exclusief interview met RacingNews365. "Het zijn grote regelveranderingen, de grootste in de laatste veertig jaar. Het is fascinerend om te zien dat de interpretaties van de teams zo variëren ondanks de restrictieve aard van de regels. Het is altijd bijzonder om je auto voor het eerst op het circuit te zien", zegt hij enthousiast.

RB18 voor het eerst in het openbaar

Als een van de weinig teams toonde Red Bull tijdens haar launch een conceptbolide van de FIA, die gehuld was in de kleuren van het team. Ook de shakedown op het circuit van Silverstone werkte Red Bull achter gesloten deuren af. Pas afgelopen woensdag zagen we voor het eerst echt de RB18. Die zag er wel heel anders uit dan tijdens de presentatie, toch Christian? We vragen het hem met een knipoog. "De auto is sinds de launch inderdaad al aanzienlijk veranderd. Het gaat snel in de Formule 1-wereld", antwoordt hij ook met een knipoog. "Elk onderdeel is anders dan toen", aldus Horner, die toegeeft dat het vooral om de livery ging. "Door de radicale aard van deze regels wil je niet te vroeg jouw concept weggeven, zeker in de snel bewegende wereld van de Formule 1. Het was dus gewoon een livery launch."

Test niet vlekkeloos

Toch verliepen de testdagen in Barcelona niet helemaal vlekkeloos voor Red Bull. Het team moest een halve dag missen door een probleem. Het team van Max Verstappen en Sergio Perez stond aan het einde van de rit alsnog op plek vier op de lijst van meest productieve teams, dus het was niet het einde van de wereld. Dat bevestigt ook Horner aan RacingNews365. Hij spreekt van een positieve week. "We hadden een versnellingsbakprobleem op woensdag, maar dat was niets dramatisch. De test draait vooral om het proces waarin we de auto beter leren kennen. We hebben veel data verzameld en veel ronden gereden." "We hebben in ieder geval een positieve eerste test achter de rug. Over de nieuwe banden hebben we veel geleerd en ook over hoe het ground effect werkt op de auto's. Er komt nog veel meer aan."

Verstappen en Perez enthousiast

Volgens Horner zijn, niet geheel onbelangrijk, de coureurs ook blij met de nieuwe RB18. "De feedback is goed, erg positief. Max geniet ervan en is erg complimenteus. Checo’s feedback komt ook overeen met die van Max, dus dat is een bemoedigend signaal", aldus de teambaas van Red Bull. Horner denkt tot slot dat we dit jaar een enorm snelle ontwikkeling gaan zien in de Formule 1. "Er zal een steile leercurve zijn. Met deze nieuwe regels vinden we elke week weer meer performance. Je moet denken dat er door het jaar heen zo’n 1.5 à 2 seconden aan ontwikkeling zal worden gevonden. Op sommige circuits zullen we niet ver van de poleposition-tijden van vorig jaar zitten."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden