© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner verwacht mentale reset van Max Verstappen voor GP Canada

28 mei 2018 08:00 Ruud Dimmers 2 reacties
Red Bull-teambaas Christian Horner verwacht dat Max Verstappen zich herpakt bij de Grand Prix van Canada. Een mentale reset is nodig na het debacle van Monaco.

'Verstappen heeft volwassen gereden'

Zelden was het verschil tussen Verstappen en Ricciardo zo groot als in Monaco. In 2016 behaalde de Australiër een tweede plaats nadat Verstappen crashte tijdens de kwalificatie en race. Dit jaar was er nagenoeg een herhaling: Ricciardo zegevierde en Verstappen crashte tijdens de training. Een negende plaats was zijn resultaat.

De teamleiding van Red Bull liet duidelijk weten dat het deze fouten niet langer accepteert. Verstappen herpakte zich zondag en finishte als negende, maar de twee puntjes vormen een schrale troost.

"Voor Max Verstappen was dit weekend niet zijn leukste. Zaterdag heb ik gezegd dat hij dit soort fouten niet meer mag maken. Dat beseft hij zelf ook maar al te goed", aldus Horner.

"Tijdens de race heeft hij laten zien dat je met geduld ook een eind kan komen en een goed resultaat kan behalen. Ik weet zeker dat Max de komende twee weken gaat gebruiken om zich mentaal te resetten. Zo kan hij in Canada weer vooraan strijden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen