Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner verwacht regelwijziging na verwarring over titel Verstappen: "Ben ik zelfs vrij zeker van"

Net als zovelen tastte Red Bull-teambaas Christian Horner volledig in het duister over de vraag of Max Verstappen werkelijk kampioen was of niet. Hij verwacht dat mede daardoor de regels aangepast zullen worden.

"Daar ben ik zelfs vrij zeker van", oppert Red Bull-teambaas Christian Horner na afloop van de Formule 1 Grand Prix van Japan als hem gevraagd wordt of de regels met betrekking tot de puntentelling aangepast zullen worden. Eén passage uit het reglement werd over het hoofd gezien, namelijk dat een mindering in punten enkel geldt voor een race die voortijdig is stilgelegd. Omdat deze race in zekere zin wel voltooid werd, zij het op basis van tijd, kregen de coureurs het volledige puntenaantal. Wanneer het hem duidelijk was dat Verstappen wél kampioen was? "Toen Jenson Button hem als wereldkampioen introduceerde. "Het was een bizarre finish, volledig tegen de verwachtingen in. We discussieerden nog over een extra pitstop voor Verstappen, om jacht te maken op de snelste ronde, maar daar kon zoveel mis mee gaan. Bovendien hadden we niet de garantie dat Sergio Perez met succes Charles Leclerc zou pakken."

Horner: "Verstappen had nog heel veel over"

Horner is vol lof over het optreden van Verstappen, met name over al die ronden na de pitstop waarbij hij naar intermediates wisselde: "Er gebeurt op zo'n moment zoveel, zeker als de baan opdroogt. Deze banden zijn niet gediend van de manier waarop ze belast worden, zeker niet in de eerste sector waar je je banden echt eraan kan rijden." "Maar Max wist het glijden tot een minimum te beperken en zo de temperatuur onder controle te houden. Hij zorgde goed voor de banden en aan het einde van de rit had hij daardoor echt nog heel veel over."

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin