Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner verwacht regelwijziging na verwarring over titel Verstappen: "Ben ik zelfs vrij zeker van"

Net als zovelen tastte Red Bull-teambaas Christian Horner volledig in het duister over de vraag of Max Verstappen werkelijk kampioen was of niet. Hij verwacht dat mede daardoor de regels aangepast zullen worden.

Verstappen horner WC
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Daar ben ik zelfs vrij zeker van", oppert Red Bull-teambaas Christian Horner na afloop van de Formule 1 Grand Prix van Japan als hem gevraagd wordt of de regels met betrekking tot de puntentelling aangepast zullen worden. Eén passage uit het reglement werd over het hoofd gezien, namelijk dat een mindering in punten enkel geldt voor een race die voortijdig is stilgelegd. Omdat deze race in zekere zin wel voltooid werd, zij het op basis van tijd, kregen de coureurs het volledige puntenaantal.

Wanneer het hem duidelijk was dat Verstappen wél kampioen was? "Toen Jenson Button hem als wereldkampioen introduceerde. "Het was een bizarre finish, volledig tegen de verwachtingen in. We discussieerden nog over een extra pitstop voor Verstappen, om jacht te maken op de snelste ronde, maar daar kon zoveel mis mee gaan. Bovendien hadden we niet de garantie dat Sergio Perez met succes Charles Leclerc zou pakken."

Horner: "Verstappen had nog heel veel over"

Horner is vol lof over het optreden van Verstappen, met name over al die ronden na de pitstop waarbij hij naar intermediates wisselde: "Er gebeurt op zo'n moment zoveel, zeker als de baan opdroogt. Deze banden zijn niet gediend van de manier waarop ze belast worden, zeker niet in de eerste sector waar je je banden echt eraan kan rijden."

"Maar Max wist het glijden tot een minimum te beperken en zo de temperatuur onder controle te houden. Hij zorgde goed voor de banden en aan het einde van de rit had hij daardoor echt nog heel veel over."

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen gaf concurrentie rijles

Wat een ronduit opmerkelijk raceweekend hebben we achter de rug! Van de wereldtitel van Max Verstappen tot de aankondiging van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Van tractoren op de baan tot complete onduidelijkheid over de puntentelling. Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"