Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner voelt Red Bull-frustraties opborrelen: "Onacceptabel"

Red Bull-teambaas Christian Horner baalt volop van de uitvalbeurt van Max Verstappen in de Grand Prix van Australië. Het team weet nog niet waar het aan lag, maar mogelijk niet aan de motor. Maar wat het ook is, acceptabel is het zeker niet.

Horner Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Red Bull-teambaas Christian Horner stond kort na de Grand Prix van Australië Sky Sports te woord over het uitvallen van Max Verstappen in die bewuste race. Hij kan nog niet precies zeggen wat het probleem was, maar denkt dat het niet met de motor te maken heeft.

"Ik denk niet dat het gerelateerd is aan de motor, maar dat het misschien een probleem met de brandstof betreft. Maar we moeten de auto eerst terughalen naar de fabriek om na te gaan wat er precies is gebeurd", zo begint de Red Bull-teambaas.

Als de interviewer Horner vraagt of de betrouwbaarheid op dit moment de grootste zorg is, aangezien het met de snelheid wel goed lijkt te zetten, geeft de Brit aan dat hij het liever zo heeft dan andersom: "Ik fiks liever een snelle auto, dan dat ik een langzame, maar betrouwbare auto snel moet zien te maken."

"Maar we moeten dit zien te doorgronden, want uitvalbeurten kunnen we niet accepteren. We móéten begrijpen wat het probleem is en het vervolgens aanpakken."

Dienden de problemen zich voor de race al aan?

Hadden de problemen misschien te maken met de werkzaamheden die vlak voor de race nog plaatsvonden aan de auto van Verstappen? "Dat denk ik niet, maar zoals ik al zei is het wat voorbarig om conclusies te trekken zonder dat we de auto hebben gezien. We kunnen van alles veronderstellen, maar ik baseer me liever op feiten."

Overigens gelooft een reële Horner geen moment dat Verstappen zonder de problemen aanspraak had kunnen maken op de overwinning op het Albert Park Street Circuit: "We hadden niet de snelheid om het tegen Charles (Leclerc, red.) op te nemen."

"Ferrari was een klasse apart vandaag, maar dan is het alsnog zeer frustrerend dat je niet de punten weet te pakken die wél voor het oprapen liggen."

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

27 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull