Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner voelt Red Bull-frustraties opborrelen: "Onacceptabel"

Red Bull-teambaas Christian Horner baalt volop van de uitvalbeurt van Max Verstappen in de Grand Prix van Australië. Het team weet nog niet waar het aan lag, maar mogelijk niet aan de motor. Maar wat het ook is, acceptabel is het zeker niet.

Horner Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Red Bull-teambaas Christian Horner stond kort na de Grand Prix van Australië Sky Sports te woord over het uitvallen van Max Verstappen in die bewuste race. Hij kan nog niet precies zeggen wat het probleem was, maar denkt dat het niet met de motor te maken heeft.

"Ik denk niet dat het gerelateerd is aan de motor, maar dat het misschien een probleem met de brandstof betreft. Maar we moeten de auto eerst terughalen naar de fabriek om na te gaan wat er precies is gebeurd", zo begint de Red Bull-teambaas.

Als de interviewer Horner vraagt of de betrouwbaarheid op dit moment de grootste zorg is, aangezien het met de snelheid wel goed lijkt te zetten, geeft de Brit aan dat hij het liever zo heeft dan andersom: "Ik fiks liever een snelle auto, dan dat ik een langzame, maar betrouwbare auto snel moet zien te maken."

"Maar we moeten dit zien te doorgronden, want uitvalbeurten kunnen we niet accepteren. We móéten begrijpen wat het probleem is en het vervolgens aanpakken."

Dienden de problemen zich voor de race al aan?

Hadden de problemen misschien te maken met de werkzaamheden die vlak voor de race nog plaatsvonden aan de auto van Verstappen? "Dat denk ik niet, maar zoals ik al zei is het wat voorbarig om conclusies te trekken zonder dat we de auto hebben gezien. We kunnen van alles veronderstellen, maar ik baseer me liever op feiten."

Overigens gelooft een reële Horner geen moment dat Verstappen zonder de problemen aanspraak had kunnen maken op de overwinning op het Albert Park Street Circuit: "We hadden niet de snelheid om het tegen Charles (Leclerc, red.) op te nemen."

"Ferrari was een klasse apart vandaag, maar dan is het alsnog zeer frustrerend dat je niet de punten weet te pakken die wél voor het oprapen liggen."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"