Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Christian Horner

Horner: "Voorgaande jaren had ik een arm afgebeten om hier te staan"

Christian Horner is blij met hoe Red Bull het op dit moment doet. De teambaas van Max Verstappen zegt voorgaande jaren maar wat graag met Mercedes te hebben willen vechten.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull en Mercedes zijn met nog twee races te gaan in een heftig gevecht verwikkeld omtrent het constructeurskampioenschap. De titel bij de coureurs zal ook gaan naar een coureur van één van de twee teams. De onderlinge verschillen zijn super klein en Christian Horner is dan ook tevreden met waar zijn team nu staat.

"We vechten voor twee wereldkampioenschappen en dat is precies waar we zo hard voor gewerkt hebben. We naderen de laatste races en de gaten zijn klein. Max Verstappen staat slechts acht punten voor in het rijderskampioenschap en we staan maar vijf punten achter in het constructeurskampioenschap."

"Voorgaande jaren hadden we een arm eraf gebeten om in deze positie te verkeren op dit moment in het kampioenschap", zegt de teambaas in een column voor Red Bull.com. De Brit smult van de strijd die zijn team dit jaar aan kan gaan.

"Ik heb echt genoten van dit kampioenschap en het feit dat we de strijd met Mercedes en Lewis Hamilton aan hebben kunnen gaan. Tot nu toe is het een fenomenaal seizoen geweest."

Horner presteert goed onder druk

De Red Bull-teambaas erkent dat hij onder druk staat, maar niet meer dan andere jaren. Bovendien is Horner van mening dat hij goed presteert onder druk. "Sommige mensen bloeien op onder druk en weer anderen deinzen ervoor terug."

"Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik onder druk op mijn best ben en dat is dit jaar niet anders dan andere jaren. Buiten het circuit is er een beetje meer afleiding geweest, maar als het groene licht gaat branden is de rest onbelangrijk."

De Britse teambaas vindt de Formule 1 belangrijk, maar weet dat er ook andere dingen zijn in het leven die ook belangrijk zijn. "In de Formule 1 redden we geen levens, het is maar een sport, dus je moet het wel in perspectief blijven zetten. Het is een heftige strijd, maar er zijn ook andere dingen die belangrijk zijn. Tijd door brengen met je gezin, een wandeling maken met de honden, dat is hoe ik tot rust kom."

Het is nu echt oorlog tussen Red Bull en Mercedes

De titelstrijd in de Formule 1 speelt zich niet alleen af op het asfalt. Red Bull en Mercedes proberen elkaar ook naast het circuit zo veel mogelijk dwars te zitten. Waar is deze oorlog begonnen en wat kan er nog allemaal gebeuren? Bekijk het in onderstaande video.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Saoedi-Arabië, direct vanaf het Jeddah Corniche Circuit.

2 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche