Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner voorspelt pittige uitdaging voor Verstappen in Hongarije

Na twee Grands Prix zonder overwinning is Red Bull er op gebrand om in Hongarije weer de hoogste trede van het podium te beklimmen. Makkelijk zal het echter niet worden, voorspelt teambaas Christian Horner.

Horner Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull-teambaas Christian Horner verwacht dat de teams die momenteel de dienst uitmaken ook in Hongarije gaan bepalen wie er met de zege vandoor gaat. De omstandigheden zullen het in ieder geval extra zwaar maken op de Hungaroring, want er wordt extreme hitte voorspeld en dat maakt het voor de coureurs extra uitdagend.

Kijkend naar de recente prestaties in Hongarije is het de verwachting dat zowel McLaren als Mercedes Red Bull en Max Verstappen uit kunnen dagen dit weekend. De Nederlander is niet langer de uitgesproken favoriet, nu de twee concurrenten het gat met Red Bull hebben gedicht.

"Het wordt interessant om te zien hoe we daar presteren", vertelt Horner aan de media, waaronder RacingNews365. "Ik denk dat het de gebruikelijke mensen zullen zijn die op dit moment snel zijn. Het wordt een interessante locatie en ik weet zeker dat het tijdens de race weer heel spannend wordt."

Nu de marges tussen deze drie teams heel erg klein zijn, betekent dit dat de kleinste foutjes in de kwalificatie het verschil kunnen maken tussen een start vanaf poleposition of een plek op de derde startrij. Op Silverstone pakte Mercedes in de kwalificatie P1 én P2, wat uiteindelijk nog een zege opleverde voor Lewis Hamilton.

Horner complimenteert het team: "Als je op het scherpst van de snede strijdt, is het allemaal marginale winst. Mercedes was snel in Silverstone. Ze hadden natuurlijk pole en bezetten de eerste startij, maar daarnaast hebben ze ook een goede race gereden."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'