Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner voorspelt wat de doorslag zal geven tijdens de GP van Frankrijk

Op zondag zal er zich weer een nieuwe strijd ontvouwen tussen Red Bull en Ferrari. Dit keer in Frankrijk, waar een factor volgens Red Bull-teambaas Christian Horner de doorslag zal geven. De Brit doet zijn voorspellingen voor de race op zondag.

Red Bull moest weliswaar haar meerdere erkennen in Charles Leclerc tijdens de kwalificatie voor de Franse Grand Prix, men is zeer hoopvol voor de race van zondag. Omdat Carlos Sainz achteraan start is het Max Verstappen en Sergio Perez tegen een Ferrari in de vorm van Leclerc. Bij Sky Sports blikt men samen met Red Bull-teambaas Christian Horner terug op de kwalificatie en vooruit op de race. In de kwalificatie viel het op dat de Italianen het maximale uit hun banden wisten te halen over een enkele ronde. Wat zegt dat over de race? "Het is altijd de afweging die je maakt", reageert Horner. "Wat we voorafgaand aan de race nog niet weten is hoe het zal gaan met de banden. Vergt Ferrari meer energie van hun bande, waardoor ze in de lange run worden gestraft, of weten ze het niveau vast te houden?", zo vraagt hij zich hardop af.

Horner voorspelt een fascinerende strijd

Hoe dan ook kijkt Horner enorm uit naar de Grand Prix van Frankrijk, waarin Red Bull met behulp van een hogere topsnelheid de aanval wil openen op Ferrari. Leclerc heeft echter meer downforce, waardoor hij in de bochtige gedeelten waarschijnlijk weer wat kan winnen. Daarom is het nog maar de vraag of Verstappen en Perez kunnen profiteren van hun topsnelheid, zo benadrukt Horner. "Het wordt warm en misschien waait er op zondag ook een harde wind, dus het zal een fascinerende strijd worden. In de middelste sector zijn we door onze topsnelheid sterk, maar je moet wel dicht op je voorganger zitten om daar voordeel van te hebben." "Daarom zal het fascinerend zijn om te zien hoe het zich gaat ontvouwen. Kunnen we dicht genoeg op Charles komen? Dan kunnen met die topsnelheid een inhaalactie inzetten", aldus de teambaas, die wel weet wat de doorslaggevende factor zal zijn tijdens de GP van Frankrijk. "Het zal hier echter draaien om de voorbanden en hoe deze het in de race zullen houden, in die lange bochten, bocht elf en twaalf bijvoorbeeld, maar ook de bochten in de eerste sector. Dat wordt in mijn ogen de grote factor op zondag!"

Red Bull-team geprezen

Red Bull wist op weg naar de kwalificatie al enkele wijzigingen door te voeren die ervoor zorgden dat de RB18 beter presteerde. Horner applaudisseert het harde werk van zijn team. "Van vrijdag op zaterdag hebben we goed werk verricht. Sebastien Buemi in de simulator in Milton Keynes en de andere dames en heren die 's nachts hard hebben gewerkt in de fabriek. Het draait dus allemaal om het teamwork en hoe het team op het circuit wordt ondersteund door het team in de fabriek." Al met al wordt het een prachtige race, denkt Horner, die niet bang is dat de auto's elkaar niet bij kunnen houden. "Vergeet vorig jaar. Deze auto's kunnen elkaar beter volgen. Het is een uitdaging hier, met die lange bochten, maar we hebben al gezien dat het zelfs op circuits als Silverstone mogelijk is om wiel-aan-wiel actie te hebben. Vorig jaar hadden we hier een fenomenale race, dus de strategie kan ook de doorslag geven." "Het wordt net een spelletje backgammon op zondag. Welke zetten ga je doen en wanneer? Het wordt een fascinerende en strategische race! De hele race wordt zo, niet alleen de eerste stint", zo sluit hij glunderend af.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden