© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: 'Voorvleugel Red Bull is niet illegaal'

28 jul. 2017 13:24 Ruud Dimmers 0 reacties
Er was na de GP van Engeland veel te doen over de nieuwe voorvleugel van Red Bull. Deze zou teveel doorbuigen volgens diverse andere teams, meldde Motorsport/Autosport. In Hongarije is de vleugel aangepast, maar die marginale aanpassing heeft volgens Horner niets te maken met de klachten van de teams.

Horner: 'Geen verzoek gehad om voorvleugel te veranderen'

Horner maakte tegenover Sky Sports duidelijk dat er niets illegaals is aan de voorvleugel van Red Bull. Het team heeft ook geen waarschuwing gehad om de voorvleugel aan te passen.

"Ons is niet gevraagd om de vleugel stijver te maken. Er is sprake van optisch bedrog, waardoor mensen het idee kregen dat onze vleugel flexibel zou zijn. We zijn niet gevraagd om aanpassingen te maken en door alle keuringen heen gekomen."

Volgens de teambaas is de vleugel ook niet flexibel, maar is het puur optisch bedrog.

"Het lijkt alsof de elementen bewegen, maar als je de vleugel in stilstand bekijkt dan is de stand precies hetzelfde."

Red Bull heeft de afgelopen races wat wijzigingen aan de onderkant van de auto doorgevoerd, waarbij er diverse vinnen zijn geplaatst aan de voorzijde bij de splitter. Dit gebied is erg in ontwikkeling bij alle topteams, maar Horner geeft aan dat de Red Bull op dat vlak niets doet wat niet door de beugel kan.

"Alle onderdelen moeten samenwerken met elkaar en ook andere teams zijn bezig met de ontwikkeling van dat gebied van de auto. Wat we doen is legaal en komt door de keuring."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen