Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Voorvleugel Red Bull is niet illegaal'

Er was na de GP van Engeland veel te doen over de nieuwe voorvleugel van Red Bull. Deze zou teveel doorbuigen volgens diverse andere teams, meldde Motorsport/Autosport. In Hongarije is de vleugel aangepast, maar die marginale aanpassing heeft volgens Horner niets te maken met de klachten van de teams.

Horner maakte tegenover Sky Sports duidelijk dat er niets illegaals is aan de voorvleugel van Red Bull. Het team heeft ook geen waarschuwing gehad om de voorvleugel aan te passen. " Ons is niet gevraagd om de vleugel stijver te maken. Er is sprake van optisch bedrog, waardoor mensen het idee kregen dat onze vleugel flexibel zou zijn. We zijn niet gevraagd om aanpassingen te maken en door alle keuringen heen gekomen."

Volgens de teambaas is de vleugel ook niet flexibel, maar is het puur optisch bedrog. " Het lijkt alsof de elementen bewegen, maar als je de vleugel in stilstand bekijkt dan is de stand precies hetzelfde." Red Bull heeft de afgelopen races wat wijzigingen aan de onderkant van de auto doorgevoerd, waarbij er diverse vinnen zijn geplaatst aan de voorzijde bij de splitter. Dit gebied is erg in ontwikkeling bij alle topteams, maar Horner geeft aan dat de Red Bull op dat vlak niets doet wat niet door de beugel kan. " Alle onderdelen moeten samenwerken met elkaar en ook andere teams zijn bezig met de ontwikkeling van dat gebied van de auto. Wat we doen is legaal en komt door de keuring."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'