Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 GP Nederland

Horner voorziet succes voor GP Nederland: "Snel je hotel boeken!"

Vooralsnog moet het Circuit Zandvoort het qua Formule 1-actie stellen met de Jumbo Racedagen en de Historische Grand Prix, maar vanaf volgend jaar heeft het duinencircuit er een pareltje bij. De Grand Prix van Nederland keert na 35 jaar afwezigheid terug op de Formule 1-kalender.

Christian Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner weet maar al te goed hoe het komt dat de Nederlandse interesse voor de koningsklasse van de autosport door het dak is gegaan. Zijn rijder Max Verstappen heeft voor veel aandacht gezorgd.

"De Nederlandse Grand Prix!", jubelt Horner in gesprek met onder meer RacingNews365. "We hebben het gezien met Spanje", doelt de Britse renstalleider op het effect dat de succesvolle aanwezigheid van Fernando Alonso had op de Formule 1 en de race in diens eigen thuisland. "We zien het aantal Nederlandse fans op dit moment alleen maar toenemen en een race in dat land is uiteraard goed voor de Formule 1."

Horner haalt zijn schouders op als hem wordt gevraagd of er een gebrek aan inhaalmogelijkheden is op het Circuit Zandvoort. "Ach, het stratencircuit in Monaco is nu ook niet bepaald bezaaid met inhaalmogelijkheden, of wel? Het circuit in Nederland zal nog het een en ander aan moeten passen en dat wordt vast wel bewerkstelligd. Ik verwacht dat het een interessante Grand Prix wordt, maar met alle fans daar wordt het nog druk. Zorg dat je op tijd je hotel boekt!", lacht de teambaas ten slotte.

De laatste Grand Prix van Nederland werd eveneens gehouden in Zandvoort. Het Noord-Hollandse circuit mocht in 1985 voor de laatste keer een Formule 1-race organiseren, deze werd gewonnen door Niki Lauda.

Met medewerking van Joe van Burik

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP van Nederland nieuws RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"