Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner waarschuwt Verstappen en Perez: "Er kan een conflict ontstaan"

Max Verstappen en Sergio Perez mogen vrij tegen elkaar racen voor de titel, maar wel onder de door Red Bull gestelde voorwaarden. Christian Horner benadrukt dat beide rijders een overall dragen met het logo van het topteam.

En met het dragen van een overall van Red Bull komen, vooral in de Formule 1, verantwoordelijkheden. Christian Horner begrijpt dat Max Verstappen en Sergio Perez de wereldtitel willen veroveren, maar dit mag nooit ten koste van het team gaan. Toch denkt de teambaas er niet aan om een nummer één-rijder aan te wijzen. De echte nummer één komt namelijk vanzelf wel naar voren, zo legt hij uit in de Extraordinary Tales podcast. "Je hebt twee coureurs onder contract bij het team en we hebben twee kampioenschappen. Eén voor de constructeurs en één voor de coureurs en soms kan daar een conflict ontstaan. Maar daar moet je op voorhand al duidelijk over zijn. Daar moet je op voorhand al het moeilijke gesprek over aangaan en duidelijk maken dat ze niet alleen voor zichzelf in die auto zitten." Alles is volgens de Red Bull-teambaas geoorloofd, zolang er maar rekening wordt gehouden met het hele team. "Ze vertegenwoordigen 1500 werknemers van ons team en alle partners en aandeelhouders. Ze representeren dus veel meer dan alleen zichzelf."

Red Bull wijst geen nummer één aan

Nogmaals benadrukt Horner het conflict dat kan ontstaan tussen Verstappen en Perez. "Soms gebeurt dat, maar het allerbelangrijkste hierbij is dat we ze gelijkwaardig behandelen. Uiteindelijk draait het om wat zij doen op het circuit: de nummer één bij ons is degene die vooraan rijdt." "Zoiets laat je zien op het circuit, niet in een contract. Zo hebben we dat altijd gedaan", aldus de Britse teambaas. Perez en Verstappen hoeven de komende races dus niet bang te zijn voor teamorders en dat is maar goed ook: op dit moment domineert Red Bull en vooralsnog kunnen alleen zij zorgen voor een titelgevecht.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"