© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: 'We moeten terug naar twee- of driestoppers'

12 jun. 2018 16:05 Jan van der Burgt 0 reacties
Red Bull-teambaas Christian Horner roept Pirelli op minder conservatief te zijn bij het fabriceren van de Formule 1-banden. De Oostenrijker wil meer pitstops zien in de Formule 1.

Red Bull-teambaas roept Pirelli op tot agressievere benadering

Red Bull-teambaas Christian Horner wijst bandenfabrikant Pirelli aan als één van de veroorzakers van de saaie races van de laatste tijd. De Oostenrijker verwijt de Italianen een te conservatieve benadering bij het fabriceren van de Formule 1-banden:

"De verschillende banden zorgen voor te weinig verschillen in performance en de banden gaan in mijn ogen veel te lang mee. Pirelli is veel te voorzichtig. Wat mij betreft moeten we terug naar twee- of driestoppers tijdens de race."

Met de wens voor sneller slijtende banden preekt Horner ook wel een beetje voor eigen parochie. Red Bull's RB14 gaat goed om met de banden, wat zou betekenen dat Red Bull met sneller slijtende banden een pitstop zou kunnen uitsparen ten opzichte van de concurrentie.

In Canada kwam vrijwel iedereen weg met een éénstopper, terwijl Pirelli toch echt de allerzachtste compounds had meegenomen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen