Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "We nemen gridstraffen voor Verstappen en Gasly graag voor lief"

Red Bull-teambaas Christian Horner gaat uit van meerdere gridstraffen voor Max Verstappen en Pierre Gasly in 2019. Deze gaan volgens de Brit nu eenmaal gepaard met de wens van Red Bull om de nieuwe Honda-motor in hoog tempo te ontwikkelen en dus neemt hij die straffen graag voor lief.

"We willen gedurende het seizoen constante progressie zien op motorisch vlak, ook als dat betekent dat we onderweg één of twee gridstraffen moeten incasseren", zo wordt Red Bull-teambaas Christian Horner geciteerd door Motorsport-total .

Bovendien kan de schade van zo'n gridpenalty op de juiste circuits ontzettend meevallen: "Omdat op enkele zorgvuldige geselecteerde circuits de hinder van die straffen minimaal is (bijvoorbeeld omdat de Red Bull-coureurs binnen tien ronden naar voren kunnen rijden, red.), kunnen we het ons veroorloven om meer dan drie motoren per rijder in te zetten." "Zolang de vooruitgang van de Honda-motor merkbaar blijft, is de stemming in de Red Bull-fabrieken opperbest", vervolgt Horner met gepast enthousiasme over de nieuwe samenwerking met de Japanners. "De afgelopen jaren waren we een klant van Renault, nu zijn we met Honda echteen technisch partnerschap aangegaan. Dat betekent ongetwijfeld niet dat alles meteen voor de volle honderd procent in orde zal zijn, maar we verwachten wel betere prestaties dan de afgelopen paar jaar."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen