© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: "We nemen gridstraffen voor Verstappen en Gasly graag voor lief"

Red Bull-teambaas Christian Horner gaat uit van meerdere gridstraffen voor Max Verstappen en Pierre Gasly in 2019. Deze gaan volgens de Brit nu eenmaal gepaard met de wens van Red Bull om de nieuwe Honda-motor in hoog tempo te ontwikkelen en dus neemt hij die straffen graag voor lief.

"We willen gedurende het seizoen constante progressie zien op motorisch vlak, ook als dat betekent dat we onderweg één of twee gridstraffen moeten incasseren", zo wordt Red Bull-teambaas Christian Horner geciteerd door Motorsport-total.

Bovendien kan de schade van zo'n gridpenalty op de juiste circuits ontzettend meevallen: "Omdat op enkele zorgvuldige geselecteerde circuits de hinder van die straffen minimaal is (bijvoorbeeld omdat de Red Bull-coureurs binnen tien ronden naar voren kunnen rijden, red.), kunnen we het ons veroorloven om meer dan drie motoren per rijder in te zetten."

"Zolang de vooruitgang van de Honda-motor merkbaar blijft, is de stemming in de Red Bull-fabrieken opperbest", vervolgt Horner met gepast enthousiasme over de nieuwe samenwerking met de Japanners.

"De afgelopen jaren waren we een klant van Renault, nu zijn we met Honda echteen technisch partnerschap aangegaan. Dat betekent ongetwijfeld niet dat alles meteen voor de volle honderd procent in orde zal zijn, maar we verwachten wel betere prestaties dan de afgelopen paar jaar."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen