Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "We voelen ons bestolen ondanks goed teamresultaat"

In menig raceweekend zou Red Bull-teambaas Christian Horner dit jaar genoegen hebben genomen met een tweede en vierde plaats. Zo niet in Brazilië. Ondanks een goed teamresultaat, overheerst de kater.

De kater werd natuurlijk ingegeven door het incident tussen Max Verstappen en Esteban Ocon. Laatstgenoemde ramde Verstappen van de baan in een poging zichzelf van een rondje achterstand te ontdoen: "We verloren zodoende de overwinning door onverantwoord rijgedrag van een achterblijver. Onze snelheid was echter grandioos, wat Max Verstappen en Daniel Ricciardo allebei aantoonden."

"Een geweldig optreden stelde Max in staat de leiding te pakken, terwijl Daniel met enkele geweldige inhaalacties sterk naar voren reed. Tweede en vierde is een goed teamresultaat, maar we kunnen het niet helpen dat we ons vooral bestolen voelen." Ondanks het missen van de overwinning door Verstappen en het missen van het podium door Ricciardo, houdt Horner ergens ook een positief gevoel over aan de race in Brazilië: "Onze pace was geweldig en ik denk dat eenieder binnen het team trots mag zijn op zijn of haar bijdrage daaraan." "Ik wil overigens ook Mercedes feliciteren met het winnen van de constructeurstitel. We weten hoe hard daarvoor gewerkt moet worden. Ze waren het dominante team dit jaar, maar we hopen dat we het ze volgend jaar lastiger kunnen maken."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden