© Getty Images/Red Bull Content Pool

Nieuwsoverzicht

Horner: "Webber was soms ongenaakbaar, maar niet constant genoeg"

12 aug. 2018 08:00 René Oudman 0 reacties
Was hij een paar rondjes later binnengekomen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi 2010, dan had Mark Webber zichzelf tegenwoordig wellicht enkelvoudig Formule 1-wereldkampioen kunnen noemen. Het mocht een kleine acht jaar geleden echter niet zo zijn voor de Australiër, die toenmalig Red Bull-teamgenoot Sebastian Vettel met de titel aan de haal zag gaan.

Red Bull-teambaas Christian Horner kijkt jaren later terug naar het dienstverband van Webber, die tussen 2007 en 2013 uitkwam voor de stal die gerund wordt door het energiedrankjesmerk. "Mark heeft een aantal fantastische races voor ons gereden", spreekt Horner bij de officiële Formule 1-podcast Beyond The Grid. "Denk aan Monaco 2010, of Barcelona een paar weken daarvoor. Of Nürburgring 2009, zijn eerste Grand Prix-zege."

"Op Silverstone was hij een aantal keren fenomenaal, ongenaakbaar. Het grote probleem van Mark was echter dat hij niet constant genoeg was. In 2010 maakte hij kans op de titel, maar gooide hij dure punten weg door te crashen in Korea. Hij reed een seconde per ronde weg bij zijn achtervolgers en had de punten kunnen pakken."

Na een ellenlange Safety Car-fase werd het veld eindelijk vrijgegeven, waarop Vettel er vandoor speerde. Webber kon zijn teammaat niet volgen, maar reed wél weg bij de concurrentie. "Mark was echter dusdanig geobsedeerd door Seb, dat hij zich vergaloppeerde en de muur in vloog. Daar heeft hij zijn kans op de wereldtitel weggegooid."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen