Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Honda

Horner weerlegt Wolffs uitspraken over Honda-motor: "Weet niet waar hij op doelt"

Max Verstappen en Sergio Perez reden in Frankrijk voor het eerst met een 'nieuwe' Honda-motor. Volgens concurrent Mercedes vlogen ze daarom over de rechte stukken.

Verstappen Bottas Perez France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Teambaas Christian Horner weerlegt eenvoudig de woorden van rivaal Mercedes. Motorleveranciers mogen namelijk gedurende het seizoen geen wijzigingen meer aanbrengen aan de power unit die gericht zijn op het verbeteren van de performance. Alleen zaken die de betrouwbaarheid, bij mogelijke betrouwbaarheidsproblemen, verbeteren, zijn toegestaan.

"We mogen geen wijzigingen doorvoeren, dus ik weet niet waar hij op doelt. De motor is dezelfde specificatie als de eerste motor, maar we reden hier met een veel kleinere achtervleugel", vertelt Horner aan onder meer RacingNews365.

"Daardoor waren we zo sterk op de rechte stukken. Maar Honda heeft geweldig werk geleverd. Het is echter niet zo dat we plots een enorme toename in vermogen zien."

Na afloop van de kwalificatie liet Lewis Hamilton al weten dat hij drie tienden per ronde verloor op de rechte stukken. In de race lukte het hem niet, ondanks DRS, om Verstappen aan te vallen.

Ook interessant:

Was de race van Max Verstappen van begin tot eind foutloos? Nee, Tom Coronel zag 'gelukkig' één foutje, dat hij dan wel weer samen met Red Bull-coureur wist te herstellen, om van de Grand Prix van Frankrijk een overweldigende zegetocht te maken. Dit en meer in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

27 reacties

Viaplay
x
Interview Salo: "Dit is het belangrijkste verschil tussen Verstappen en Leclerc"