Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner wees Steiner de Red Bull-deur: "Duidelijk dat hij geen technisch leider was"

Toen Red Bull in 2005 de inboedel van Jaguar overnam, maakte Haas F1-teambaas Guenther Steiner daar ook deel van uit. Eén van de eerste taken van Christian Horner was Steiner de deur wijzen.

Steiner Horner 2005 Red Bull
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © xpb.cc

Toen Red Bull in 2005 voor het eerst op de Formule 1-grid verscheen, werd Christian Horner aangesteld als teambaas. Guenther Steiner kreeg de rol van technical operations manager. Maar in die rol zou Steiner niet lang actief blijven.

In gesprek met Inews zegt Horner daar 18 jaar later het volgende over: "Guenther was en is een karakter op zich, maar het was overduidelijk dat hij geen technisch leider is. Ik constateerde dat dat precies was wat het team nodig had, technisch leiderschap en een richting om op te werken."

"Dus al heel snel maakte ik er werk van om Adrian (Newey, red.) tegen het lijft te lopen. En de rest is zoals ze zeggen geschiedenis..."

Steiner werd uiteindelijk door Red Bull in de Amerikaanse NASCAR-klasse gestald om daar leiding te geven aan de Red Bull-formatie. Het was in Amerika dat Steiner jaren later Gene Haas tegen het lijf liep, die hem een weg terug naar de Formule 1 bood.

Horner ondertussen ging op zoek naar de juiste mensen voor de juiste posities, waar Newey slechts één voorbeeld van is, Hij zag het als zijn missie om die mensen zich thuis te laten voelen.

"Als je voor mensen zorgt en je ze op hun gemak laat voelen in hun werkomgeving, dan zullen ze zich loyaal opstellen", aldus de Brit. "Het gaat erom de juiste mensen aan te stellen op de juiste posities, ze vervolgens aan te moedigen en de juiste werksfeer te creëren."

Daar hoort ook bij dat werknemers niet alles hoeven te weten. Dat was zeker het geval bij Arden, het Formule 3000 team waar Horner de teambaas was vóór het Red Bull-project. "Die mensen wisten niet hoe kritiek de situatie (financieel, red.) soms was en welke risico's er werden genomen."

"We werkten met bankleningen en zaten qua uitgaven altijd op de limiet. We betaalden rekeningen nog voordat we daar het geld voor hadden. Nu bij Red Bull gebeurt alles op veel grotere schaal en financieel staan we er veilig en stabiel voor, maar je moet links en rechts bepaalde obstakels wegnemen om je mensen in staat te stellen hun werk te doen."

Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1