Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner weigert Perez af te schrijven in de strijd om de wereldtitel

Red Bull-coureur Sergio Perez staat na de GP van Oostenrijk ruim vijftig punten achter WK-leider Max Verstappen in het coureurskampioenschap, maar volgens Christian Horner moet men nog altijd rekening houden met de Mexicaan.

Na de elfde Grand Prix van dit jaar in Oostenrijk zitten we op de helft van het huidige Formule 1-seizoen. Max Verstappen leidt het kampioenschap met 208 punten, gevolgd door Charles Leclerc met 170 punten en Red Bull-teamgenoot Sergio Perez met 151 punten. Het gat van ruim vijftig punten tussen Verstappen en Perez is significant, maar volgens Christian Horner nog wel overbrugbaar. Perez strijdt volgens de teambaas van Red Bull nog 'gewoon' mee voor de wereldtitel, zo legt hij uit voor de microfoon van onder meer RacingNews365 . "Absoluut, we zitten nog maar op de helft van het wereldkampioenschap en we weten dat het heel snel de andere kant op kan gaan", zo beredeneert Horner. Tijdens de race op de Red Bull Ring scoorde Perez echter nul punten, terwijl Leclerc en Verstappen wederom uitliepen in het WK ten opzichte van de Mexicaan. "Het seizoen duurt nog verschrikkelijk lang", benadrukt Horner, die natuurlijk wel baalt van Perez zijn uitvalbeurt. "Het is als constructeur frustrerend, al heeft Ferrari ondertussen haar eigen probleem", doelt hij op de brandende motor van Sainz.

Horner: 'Verstappen heeft maar een aantal punten verloren'

Vanwege de overwinning van Leclerc werd het dus geen thuisoverwinning voor Red Bull in Oostenrijk. Desalniettemin is Horner positief over het resultaat van Verstappen, die negentien punten scoorde: achttien voor zijn P2-finish en een punt voor de snelste raceronde. "Dit weekend was het gewoon schadebeperking." "Hij kon pole veroveren en de sprintrace winnen, maar in de race werd het een tweede plaats. Max is maar vijf punten verloren in het coureurskampioenschap ten opzichte van Leclerc. Dan is de schade natuurlijk beperkt gebleven. Ook in de constructeursstand valt het enigszins mee." Ook Ferrari-coureur Carlos Sainz viel namelijk uit tijdens de GP van Oostenrijk. Red Bull staat nog altijd 56 punten voor bij de constructeurs.

Viaplay
x
Coronel Coureur bevestigt carrièremove à la Max- en Jos Verstappen