Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Weten na twee of drie Grands Prix waar we staan"

Hoe goed is de Red Bull - Honda RB15? Het is een vraag die door veel Nederlandse autosportfans is gesteld in de afgelopen weken. Red Bull Racing-teambaas Christian Horner denkt dat de fans tot medio april geduld moeten hebben om daar een goed beeld van te krijgen.

Horner hoopt uiteraard goed voor de dag te kunnen komen gedurende het Formule 1-seizoen 2019. De Brit werd als teambaas viermaal achtereen kampioen tussen 2010 en 2013, om sindsdien genoegen te moeten nemen met twaalf overwinningen in de honderd daaropvolgende deelnames.

"De testweken hebben ons natuurlijk wel een bepaalde indicatie gegeven, maar het waren slechts snap shots", vertelt Horner in de Red Bull-podcast Talking Bull . "We hebben twee a drie Grands Prix nodig om te zien wat de precieze rangorde is in het nieuwe Formule 1-seizoen." Het doel van Red Bull Racing is volgens Horner duidelijk. "We willen het gat naar de topteams verkleinen en bovendien beter uit de voeten komen op circuits waar vermogen een verschil maakt. Om het zo te stellen: we willen niet meer met angst afreizen naar Monza, Bahrein en een circuit als Baku in Azerbeidzjan, waar een groot gedeelte van het rondje op topsnelheid wordt afgewerkt." In 2017 en 2018 eindigde Red Bull Racing als derde in het constructeursklassement.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"