Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner wijst 'cruciaal' aspect aan in jacht op zege in Hongarije

Red Bull heeft dit weekend een hoop updates meegebracht, die het tij moeten keren in de titelstrijd met McLaren. Een snelste tijd leverde het tot dusver nog niet op, maar teambaas Christian Horner is desondanks tevreden na de eerste bevindingen in Hongarije.

Verstappen FP1 Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Al voor het weekend goed en wel was begonnen, zette Max Verstappen zijn team op scherp. Volgens de Nederlander moest de aangekondigde update werken om zo de titelstrijd naar de hand van Red Bull te zetten. Volgens teambaas Christian Horner zijn de eerste signalen na de vrije trainingen in Hongarije positief.

"We hebben een zeer positieve vrijdag achter de rug", zo verklaart Horner tegenover Sky Sports F1. "Beide auto's lijken goed te werken, ondanks dat er wel een klein verschil tussen beide auto's zit. Beide coureurs beschikken over de upgrades, alleen Checo beschikt niet over de nieuwe engine cover en het element bij de sidepods. Maar verder zijn de vloer, voorvleugel en de rest van de upgrades hetzelfde als op de andere auto. Daardoor hebben we goede data kunnen verzamelen."

Eerder dit seizoen werd er bij Red Bull geklaagd over een verschil in correlatie tussen de simulaties en de daadwerkelijke data op het circuit. Volgens Horner is dit bij deze update niet het geval. "We zien een goede correlatie tussen het circuit en onze verwachtingen. Dat is erg fijn om te zien."

Banden

Toch hangt Horner de vlag nog niet uit. Hij blijft op zijn hoede voor de concurrentie: "Ons aerodynamica-team lijkt ook erg tevreden te zijn met de bevindingen. Het is nu zaak om te gaan finetunen voor de rest van het weekend. Al met al is een bemoedigende vrijdag, maar we weten natuurlijk niet welke motorstanden en benzineniveau's de concurrentie heeft gebruikt."

Op de vraag of het team klaar is voor een bandenstrijd op zondag, is Horner eerlijk. "Ik denk dat we goed zijn voorbereid zijn. Max heeft zich iets meer gefocust op het managen van de banden dan Checo. Bandenmanagement gaat tijdens de race extreem belangrijk zijn. Daar moeten we de juiste set-up voor vinden. Die is misschien niet de beste voor één ronde, maar de langere levensduur van de band is hier crucialer."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'