Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner wijst met beschuldigende vinger naar klagend Mercedes

Niet alleen op de baan wordt er tussen Red Bull en Mercedes gestreden, ook naast het asfalt is er een strijd losgebarsten. Het onderwerp: flexibele vleugels. Teambaas Christian Horner is niet blij met alle ophef, zeker aangezien Mercedes de boel aan het opjutten is.

Wolff Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Twee weken geleden bracht Lewis Hamilton het balletje aan het rollen toen hij voor de tv-camera's zijn beklag deed over de volgens hem flexibele achtervleugel van Red Bull. Enkele dagen later kwam de FIA met het bericht aan de teams dat de tests waarmee de flexibiliteit van de vleugels werd gecontroleerd, zullen worden aangescherpt.

Red Bull moet daardoor aan de slag, maar van de mondiale autosportbond krijgen alle teams de tijd tot 15 juni, waarna er nog wat extra speling zal zitten in de tests. Een maand later, vanaf 15 juli, moet de vleugel echt helemaal voldoen aan de nieuwe regels.

Toto Wolff was daar niet blij mee, net als overigens Lewis Hamilton en McLaren-teambaas Andreas Seidl. De teambaas van Mercedes liet donderdagmiddag al doorschemeren dat hij overweegt om in protest te gaan tegen de achtervleugel van Red Bull voordat de nieuwe regels ingaan, omdat het nog zo lang duurt en Red Bull er daardoor in Bakoe nog veel voordeel van kan hebben.

Zijn rivaal, Christian Horner, is niet blij met alle ophef omtrent de achtervleugel van zijn team. Zeker omdat het Mercedes betreft die olie op het vuur blijft gooien, waarmee Red Bull in een felle titelstrijd is verwikkeld. In gesprek met Sky Sports is Horner duidelijk over de legaliteit van zijn achtervleugel.

"Je bouwt een wagen aan de hand van de regels. De wagen doorstaat vervolgens alle tests en zo word je gecontroleerd. Dat bepaalt het. Om dan herrie te gaan schoppen tijdens het seizoen...", zucht Horner, die meent dat Mercedes precies hetzelfde doet, maar dan met haar voorvleugel.

"Bovendien focust Mercedes zich op één onderdeel, maar als de camera de andere kant op gericht zou staan, dan zouden we dezelfde discussie hebben over de voorvleugel van onze rivaal!", zo wijst Horner met een beschuldigende vinger naar het team van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

Horner weet wel waarom alle ophef is ontstaan. "We moeten veranderingen doorvoeren en dat kost tijd, geld en middelen. We zullen niet het enige team zijn die dat moet doen, terwijl andere teams precies op de limiet zitten. Het is slechts één aspect van de wagen en we hebben de tests al meerdere malen veranderd zien worden. Het wordt allemaal opgestookt en we weten allemaal waarom", zo doelt hij ongetwijfeld op de titelstrijd tussen Mercedes en Red Bull.

Voorspel en win

Powered by

Slajeslag.nl
Prediction Monaco SlaJeSlag

Wie wint de GP van Monaco 2021?

Speel mee en win een heuse biertap- en koeler!

Speel mee

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf