Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner wijst moment aan waarop Verstappen de pole aan Hamilton verloor

Max Verstappen wist niet voor de zevende keer op rij de poleposition te pakken. Het was Lewis Hamilton die er met de pole vandoor ging. Christian Horner weet waar het mis ging.

In een zinderend spannende kwalificatie was het Lewis Hamilton die uiteindelijk aan het langste einde trok. Hij versloeg nipt Max Verstappen, met een verschil van slechts drieduizendste van een seconde. Na afloop van de sessie verschijnt Christian Horner voor de camera van het Britse Sky Sports , waar hij terugblikt op de tweede plek van zijn stercoureur. "Alle lof aan Lewis en Mercedes. Een goede ronde van hen. Ze zijn hier altijd heel sterk. Een goede ronde." De ronde van Verstappen was zeker niet perfect. Sterker nog, in een bocht ging het mis en verloor de Nederlander in principe de eerste plek. "Wij hebben wat tijd laten liggen. Max had een snap in bocht dertien, maar toch is het nog steeds heel goed dat we op de eerste startrij staan."

Verstappen in gevecht

Dit weekend lijkt Verstappen zich niet helemaal comfortabel te voelen in zijn RB19. Hij bevestigde dat na afloop ook. "Ik heb het al het hele weekend lastig om een goede set-up te vinden. Ook in de kwalificatie was het lastig en kon ik de bochten niet aanvallen." Komt dat door het nieuwe format, waarbij de coureurs minder banden mogen gebruiken? Kon de Nederlander zich daardoor niet goed genoeg voorbereiden op de kwalificatie? Teambaas Horner wuift dat weg. "Ik denk niet dat het daar iets mee te maken heeft, want iedereen heeft evenveel tijd op de baan gehad. Iedereen kon VT1 bij wijze van spreken op zijn buik schrijven door de regen, maar Max heeft dit weekend gewoonweg niet de sweet spot weten te vinden." "Je merkte dat hij wat in gevecht was met zijn auto", vervolgt de teambaas. "In de lange runs ziet hij er echter veel comfortabeler uit, dus hopelijk is dat goed nieuws voor de race op zondag. We gaan het zien, dan is het weer een andere dag."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"