Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner wijst naar mogelijke achilleshiel RB20, dan naar VCARB: "Zelf geïntroduceerd?"

Dat Red Bull niet meer vanzelfsprekend de dominante factor is in de Formule 1, zoveel is wel duidelijk. Waar ligt dat aan? Red Bull zit met vraagtekens, maar Christian Horner wijst naar één specifiek onderdeel. Sneed het team zichzelf in de vingers gedurende de winter?

Verstappen FP3 Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Nee, het was niet het weekend van Red Bull, Max Verstappen of Sergio Perez. Toch breekt de paniek bij Christian Horner nog niet uit, zo laat hij optekenen tegenover onder andere RacingNews365.

"We zagen dit ook in Singapore vorig jaar en er zijn meer voorbeelden van weekenden waarin we er niet goed bij zaten. We weten dat het rijden op stratencircuits iets is waar we aan moeten werken. We moeten lering trekken uit enkele lessen van dit weekend en werken aan enkele problemen met de auto."

Max Verstappen liet optekenen dat de auto aanvoelde als een go-kart, die zich niet gewillig over de kerbstones liet manoeuvreren. Waar dat mee te maken heeft, durft Horner niet met zekerheid te zeggen, maar één aspect van de auto geniet daarbij wel speciale aandacht.

"We moeten allereerst begrijpen wat het probleem is. Als dat het geval is, kunnen we kijken naar een adequate oplossing. Het is een voortdurend proces, waarbij de winst van elke aanpassing steeds een beetje minder is."

"Een belangrijk deel van de focus zal nu komen te liggen op de vraag waar dat rijgedrag vandaan komt. Waarom heeft de auto het moeilijk op kerbstones? De VCARB-bolide rijdt met onze wielophanging van vorig jaar en die lijkt soortgelijke problemen niet te hebben. We moeten dus nagaan of er iets aan ten grondslag ligt wat we zelf hebben geïntroduceerd."

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap