Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner wijst Norris als schuldige aan bij Verstappen-incident: "Hij zou toch al een straf krijgen"

Max Verstappen en Lando Norris raakten elkaar in de slotfase van de Grand Prix van Oostenrijk. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner was Norris ietwat te optimistisch.

XPB 1289720 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen leek simpel op zijn achtste zege van het seizoen af te stevenen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk, totdat de laatste pitstop misging en Lando Norris de aanval kon openen in de slotfase. Uiteindelijk liep het uit op een tranendal, want Verstappen en Norris raakten elkaar, met lekke banden tot gevolg. Christian Horner vindt dat de schuld bij Norris ligt.

"We hadden de race onder controle met een voorsprong van acht seconden", stelt Horner bij Viaplay. "Toen de omstandigheden iets koeler werden, kwamen de mediums in het spel. Lando had gloednieuwe mediums, terwijl wij op gescrubde mediums reden. Dat bracht Lando terug in de strijd, waarna hij een vierde overtreding had qua track limits. Hij zou een straf van vijf seconden krijgen en was een beetje overijverig. Het is zeer frustrerend om zo een race te verliezen, maar we moeten George Russell wel feliciteren."

Horner wil wel nog wat positieve punten benoemen. "Het weekend ging tot nu toe zo goed met twee polepositions, een zege in de sprintrace en een comfortabele voorsprong in de race. We hebben maar weer gezien dat het nooit voorbij is tot je de finishvlag bent gepasseerd. Desondanks hebben we onze voorsprong in de beide kampioenschappen uitgebreid. Norris en Charles Leclerc scoren geen punten, maar we hadden graag meer punten binnengehaald."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull geeft Verstappen nieuwe wapens in strijd tegen Norris