Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Horner wijst Verstappen zijn plek: "Hij staat niet boven het team"

Red Bull-teambaas Christian Horner was niet blij met de actie van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Brazilië, of beter gezegd het uitblijven van actie. Verstappen negeerde een teamorder. Meent hij boven het team te staan?

SI202211111631
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Die vraag wordt Red Bull-teambaas Christian Horner na afloop van de Grand Prix van Brazilië voorgelegd. Staat Verstappen boven het team? Meent Verstappen zelf misschien dat hij boven het team staat?

"Nee, we werken als een team en we racen als een team", zo legt Horner uit tegenover Sky Sports. "Ons doel is om Sergio Perez aan de tweede positie in het WK te helpen. Dat zou een prestatie zijn die we nog niet eerder hebben geleverd."

Gaat Verstappen daar dan de volgende keer wél aan meewerken? "Max heeft ons dat toegezegd en we zullen in Abu Dhabi ons best doen om dat te bewerkstelligen. Het gaat dan om een gevecht tussen Checo en Charles Leclerc en als Max hem op enige manier kan helpen, zal hij dat doen."

Gevraagd wat volgens Horner de motivatie van Verstappen was om de teamorder te negeren, krijgt de interviewer nul op zijn rekest: "Ik ga niet uiteenzetten wat we intern achter gesloten deuren hebben besproken. De coureurs hebben het besproken, ze hebben elkaar de hand geschud en we zijn volledig gefocust op de volgende race."

De lucht zou nu geklaard zijn, zo benadrukt Horner: "We hebben de zaak besproken, waarbij de coureurs erg duidelijk waren naar elkaar toe. Checo staan nu in punten op gelijke hoogte met Charles, omdat Ferrari de coureurs onderling niet van positie liet wisselen. We gaan naar Abu Dhabi waar we ons best zullen doen die tweede plaats veilig te stellen en Max staat daar volledig achter."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

125 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"