Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner oppert oplossing voor wedstrijdleider-'probleem'

Christian Horner pleit voor meer ondersteuning van Michael Masi in zijn rol als wedstrijdleider. Dat moet in zijn ogen ook makkelijk kunnen, want volgens de Red Bull-teambaas heeft de wedstrijdleider bij lange na niet de beste middelen tot zijn beschikking.

Het verhaal mag duidelijk zijn. Max Verstappen wist zich door een controversiële call van wedstrijdleider Michael Masi naar de overwinning in Abu Dhabi en daarmee naar de wereldtitel te rijden, ten koste van Lewis Hamilton. Mercedes bevond zich aan het verliezende uiteinde van die call, Red Bull aan het winnende. De roep van sommigen om Michael Masi te ontslaan klinkt dan ook zeker niet vanuit Red Bull. Men sluit zich aan bij de groter wordende groep die juist voor meer ondersteuning van Masi pleit. "Dit is iets waar de nieuwe FIA-president (Mohammed Ben Sulayem, red.) zich op moet richten. Maar iedereen is erop gebrand dat de wedstrijdleider beter ondersteund wordt", aldus de Red Bull-teambaas tegenover Sky Sports.

Horner trekt dikke streep onder kampioenschapsseizoen

Dat moet in zijn ogen met betere middelen ook eenvoudig mogelijk zijn: "De middelen die wij tot onze beschikken hebben zijn veel beter dan die van Michael (Masi, red.) en zijn mannen. Daar is men gedurende de winter dan ook veel mee bezig geweest. ik denk dat die rol beter ondersteund gaat worden, waardoor besluiten hopelijk makkelijker en sneller genomen kunnen worden." Dat alleen is echter niet genoeg, meent Horner: "De regels moeten ook eenvoudiger worden opgeschreven." Gevraagd of de hele nasleep van Abu Dhabi afbreuk heeft gedaan aan de interne vreugde over het winnen van de wereldtitel, antwoordt Horner ontkennend: "Nee hoor, jullie zijn de enigen die erover beginnen." "We hebben er werkelijk van genoten, maar het mag duidelijk zijn dat de focus nu ligt op 2022. 2021 is geweest, maar we kijken uit naar het seizoen dat voor de deur staat."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"