© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner wil ultimatum voor Ferrari en Mercedes

03 feb. 2018 08:33 Ruud Dimmers 1 reacties
Als het aan Red Bull-teambaas Christian Horner ligt dan komt er snel duidelijkheid over de nieuwe Formule 1 regels. De teambaas van Max Verstappen stoort zich aan het gedrag van Mercedes en Ferrari die dreigen om de sport te verlaten.

Horner: 'Er moet een take it or leave it aanbod komen'

De nieuwe Formule 1 regels die vanaf 2021 in moeten gaan houden de gemoederen flink bezig. De eerste concepten voor de nieuwe motoren zorgden voor veel kritiek vanuit de motorfabrikanten. Daarnaast willen bepaalde teams geen budgetplafond of vereenvoudiging van de aerodynamica.

Ferrari en Mercedes spraken openlijk hun twijfel uit over een toekomst in de F1. Als het aan Christian Horner ligt dan komt er snel duidelijkheid en krijgen de teams een 'take it, or leave it' voorstel vanuit de FIA en Liberty Media.

"Ik vind dat Liberty en de FIA met een voorstel moeten komen en dat moeten presenteren aan de teams. Het moet dan een 'take it, or leave it' voorstel worden."

"Ieder team kan dan zelf bepalen of ze deel willen blijven nemen of niet", laat Horner aan Racer weten.

Als het aan Horner ligt verdwijnen de hybride motoren in 2021. Het eerste voorstel van Liberty is wederom gebaseerd op een V6-motor met hybride componenten.

"Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik helemaal tevreden ben. Idealiter zouden we een V10 of V12 motor krijgen met een prachtig geluid. Ik begrijp echter de redenen waarom men de huidige motorformule heeft voorgesteld."

"Ze proberen om goed om te gaan met de kosten, geluid en prestaties. Het sluit veel beter aan bij de Formule 1. We zien dan ook al dat partijen als Aston Martin deel willen nemen als de kosten onder controle blijven.

Geruchten over een samenwerking tussen Porsche en Red Bull verwijst Horner voorlopig naar het rijk der fabelen.

"Ik heb ze alleen gesproken tijdens een vergadering. Verder is er geen contact."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen