Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner wil zich niet teveel aantrekken van Brexit-praat

Groot-Brittannië is op weg om de Europese Unie te verlaten en dat laat de Formule 1-teams niet koud. Zeven van de tien stallen hebben een fabriek in het land, of zijn er compleet gevestigd. Mercedes-baas Toto Wolff zei dat de zogenaamde 'Brexit' een zware slag voor de F1 kan betekenen.

Collega-teambaas Christian Horner is iets gematigder. De voorman van Red Bull Racing is van mening dat men nog niet om hulp moet schreeuwen, als er nog niets concreet is besloten.

"Brexit domineert het nieuws in ons land", verwijst de teambaas tegenover onder meer RacingNews365 naar Groot-Brittannië. "Elke keer dat wij, Britten, de televisie aanzetten heeft wel iemand het over de goede en slechte effecten van een Brexit. Ik denk dat we als Formule 1-teams maar gewoon moeten dealen met het gebeuren, het leven gaat heus wel door." "Hopelijk wordt snel besloten welke koers we gaan varen, want des te langer het duurt, des te onzekerder het wordt. Interessant dat uitgerekend Wolff wat te zeggen heeft over de Brexit, want hij woont zelf in Zwitserland", grinnikt Horner, om op een serieuzere toon te vervolgen. "We kunnen als Britten wel teneergeslagen zijn, maar je kan je ook afvragen hoeveel effect het heeft op ons dagelijks leven." Op 29 maart aanstaande wordt er een koers verwacht waarin de Brexit wordt uitgevoerd. Het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie kan hogere kosten opleveren voor de in dat land gevestigde Formule 1-teams, vanwege meerdere factoren.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"