Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Wolff mag in de buidel tasten om Ocon te redden"

Zelf heeft hij er geen enkele moeite mee om nieuw talent in zijn wagens te plaatsen, al heeft Christian Horner daar overigens niet eens het laatste woord over. Volgend jaar zetelt Pierre Gasly naast Max Verstappen en zodoende wordt de gemiddelde leeftijd van de Red Bull-rijders schrikbarend laag: 22 jaar.

Ferrari heeft het ook eindelijk eens aangedurfd om een wijziging door te voeren en na vijf seizoenen komt er een einde aan het tweede dienstverband van Kimi Raikkonen. De Fin wordt afgelost door Charles Leclerc (20).

Waar Gasly en Leclerc volgend jaar over topmateriaal beschikken, daar moet het derde supertalent waarvan de moedertaal Frans is waarschijnlijk langs de zijlijn plaatsnemen. Dat Esteban Ocon volgend jaar niet actief is in de Formule 1 is iets wat niemand twee maanden geleden voor mogelijk had gehouden, maar iets wat onontkoombaar lijkt. Horner wijt de vervelende situatie omtrent de huidige Force India-coureur volledig aan Mercedes-baas Toto Wolff. De Brit zei tegen Sky Sports: "Ik denk dat Toto's rijders een groot probleem hebben. Hij beschikt met Ocon en George Russell over twee zeer getalenteerde jongens, maar zij hebben volgend seizoen waarschijnlijk geen zitje in de F1." Volgens Horner kan Wolff nog maar één troef spelen. "Hij zal de portemonnee moeten trekken om Ocons korte termijntoekomst te redden", wijst de Brit op het feit dat Williams verlegen schijnt te zitten om financiële middelen en die renstal bovendien nog plaats heeft voor 2019.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi