Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner zag 'goede' Perez: "Hopelijk geeft dit hem wat meer vertrouwen"

Red Bull heeft een dramatisch weekend achter de rug in Hongarije, maar teambaas Christian Horner kan toch één positief punt aanmerken. Sergio Perez werkte namelijk een aardig race af en hij kon een goed resultaat wel gebruiken.

Perez race Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Waar Max Verstappen en Red Bull aardig wat uit hadden te praten na een dramatische race, ging het bij Sergio Perez eigenlijk vrij aardig. De Mexicaan startte weliswaar vanaf de zestiende plek na een blunder tijdens de kwalificatie, maar wist zich op zondag goed te herpakken met een mooie inhaalslag en kwam uiteindelijk als zevende over de eindstreep.

Een mooi resultaat voor de Red Bull-coureur dus, die hij na al die slechte weekenden wel kon gebruiken. Ook Red Bull-teambaas Christian Horner zag dat het hem allemaal prima af leek te gaan in Hongarije. "Hij startte natuurlijk op de harde band en stond achter George Russell, maar toen hij na zijn pitstop in de schone lucht terecht kwam, kwam hij qua snelheid zelfs nog in de buurt van de McLarens. Hij heeft echt een goede race gereden", zo vertelt Horner tegenover onder meer RacingNews365.

"Met de strategie zat het ook goed en het pakte gelukkig goed uit. Want toen Russell aan een undercut begon, moesten wij daarop reageren. Hij moest daardoor eerder naar binnen dan gepland, maar dat plan pakte verrassend goed uit. Zijn pace zag er echt goed uit en hij liet nog een aantal mooie inhaalacties zien, dus hopelijk krijgt hij hier weer wat zelfvertrouwen van."

Horner durft zelfs nog te stellen dat er misschien zelfs meer in had gezeten, als die ene blunder tijdens de kwalificatie achterwege was gebleven. "Als hij vanaf een betere positie had kunnen starten, had hij misschien nog competitiever kunnen zijn. Er moet dus nog een hoop veranderen, maar dit is een mooi begin."

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Dreamteam? Verstappen kiest voor De Vries als teamgenoot