Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner zag 'masterclass' van drukke Verstappen: "Een race-machine!"

Max Verstappen won op zondag niet één, maar twee races. Tussen de kwalificatie en de race van de Grand Prix van Emilia-Romagna kwam de Nederlander ook nog uit tijdens de virtuele 24h van de Nurburgring. Een unieke prestatie, maar niet iets waar Red Bull-teambaas Christian Horner van staat te kijken.

Horner Marko podium Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen had het er maar druk mee afgelopen weekend. De Nederlander moest alle zeilen bijzetten om een goed resultaat te behalen in Imola, maar was ondertussen ook nog 'gewoon' actief tijdens de virtuele 24h van de Nurburgring. Veel mensen vroegen zich af of dit wel verstandig was, maar voor Christian Horner is het geen enkel probleem. Sterker nog, de teambaas van Red Bull Racing vindt het alleen maar goed dat Verstappen zoveel in de sim zit.

"Ik denk dat hij een druk weekend achter de rug heeft," zo vertelt Horner tegenover onder meer RacingNews365. "Tussen onze sessies in doet hij ook nog even mee aan de 24h van de Nurburgring. Dus ja, hij heeft twee races gewonnen!" 

Horner doelt daarbij op het feit dat Team Redline, waar Verstappen deel van uitmaakt, de virtuele langeafstandsrace op haar naam schreef. Dat deed het in een BMW M3-auto. Dat heeft ook Horner meegekregen. "Hij wint twee races, één in een BMW M3 en daarna ook nog even in een Formule 1-auto."

Toch is Horner van mening dat dit Verstappen niet heeft afgeleid van zijn verplichtingen in Imola: "Ik denk dat je vooral na de kwalificatie kon zien wat het voor Max betekende om pole te pakken. Hij moest echt heel diep gaan en zijn prestaties op zondag waren een pure masterclass." Heeft de virtuele race Max dan uit zijn ritme gehaald? "Nee, hij is een race-machine. Het komt ook vaak genoeg voor dat hij in de avond nog set-ups en dergelijken zit te testen, dus dit is niets vreemd voor hem."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ferrari-teambaas vraagt om verduidelijking regels wegens geheime test Verstappen