Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden

Horner zag Verstappen in het hoofd van Hamilton kruipen

Red Bull-teambaas Christian Horner blikt terug op de strijd om de coureurstitel in 2021. Hij maakte het van dichtbij mee en voelde dat de jacht van Max Verstappen op de wereldtitel aan Lewis Hamilton begon te knagen.

De strijd om het kampioenschap in 2021 verliep niet zonder slag of stoot. Lewis Hamilton en titeluitdager Max Verstappen raakten elkaar meerdere malen dat seizoen waardoor de gemoederen hoog opliepen. Hamilton was op jacht naar zijn record brekende achtste wereldtitel terwijl Verstappen voor zijn eerste titel ging. In de Beyond the Grid podcast werd aan Red Bull-teambaas Christian Horner gevraagd in hoeverre de twee in elkaars hoofd zaten. "Ik denk (Verstappen, red.) misschien meer in het hoofd van Lewis, omdat hij de zevenvoudig wereldkampioen is die alles te verliezen had", begint Horner. "Max is de jonge knaap die risico's neemt, die alles op alles zet en niets te verliezen had. Sommige van zijn inhaalacties vorig jaar waren verbluffend en je voelde dat dat aan Lewis begon te knagen."

Horner: "Er hing een sfeer van wanhoop"

Eén van die races waar het helemaal misging tussen Hamilton en Verstappen was de Grand Prix van Groot-Brittannië. Nadat Verstappen de sprintrace op zaterdag won, ging het kort na de start van de race op zondag fout. Hamilton was goed weg bij de start en kon daardoor direct het gevecht aangaan met Verstappen waarna hij de Nederlander van de baan tikte. Horner denkt dat de tegenslag die Hamilton te verduren had op zaterdag hem brak. "Nadat Lewis zich op Silverstone op pole kwalificeerde en Max de sprintrace won, zag je zeker dat Lewis een beetje gebroken was na de sprintrace." "Als Max heelhuids door Copse was gekomen, had Mercedes hem denk ik die middag niet meer gezien, dus er hing een sfeer van wanhoop. Er stond veel op het spel en de emoties liepen hoog op, maar het raakte Lewis waarschijnlijk meer dan Max, omdat hij meer te verliezen had dan Max. Max kon alleen maar winnen."

Zou Verstappen het nu anders doen?

Verstappen lijkt, nu hij wereldkampioen is, de kat soms wat meer uit de boom te kijken voordat hij zijn aanval inzet. Maar of Verstappen de controversiële race in Silverstone nu anders zou hebben aangepakt, dat denkt Horner niet. "De Max die we nu zien is gewoon een iets meer gepolijste versie, maar hij is een aanvallende coureur. Hij is ervan overtuigd dat hij in Silverstone genoeg ruimte gaf", vertelt Horner waarna hij ook even over de incidenten in Monza en Brazilië begint. "Ik denk dat we Max in Monza in de situatie brachten door de trage pitstop en we hadden nooit bij Lewis in de buurt mogen komen. Maar nogmaals, hij vond dat er genoeg ruimte was om een move te maken." "Als je kijkt naar het snelheidsvoordeel dat Lewis had in Brazilië, was Max de enige coureur die hij niet kon passeren gedurende 30 ronden. Voor iedere andere auto had hij een ronde nodig om te passeren. Voor mij was het een titanenrit van Max. Hij vocht voor een wereldkampioenschap. Hij is het type coureur dat alles geeft. Het was hard racen maar het was eerlijk racen."

Viaplay
x
LIVE Slotstuk F1 wintertest 2024 met Verstappen