Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner zag Verstappen in het hoofd van Hamilton kruipen

Red Bull-teambaas Christian Horner blikt terug op de strijd om de coureurstitel in 2021. Hij maakte het van dichtbij mee en voelde dat de jacht van Max Verstappen op de wereldtitel aan Lewis Hamilton begon te knagen.

Hamilton Verstappen 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De strijd om het kampioenschap in 2021 verliep niet zonder slag of stoot. Lewis Hamilton en titeluitdager Max Verstappen raakten elkaar meerdere malen dat seizoen waardoor de gemoederen hoog opliepen.

Hamilton was op jacht naar zijn record brekende achtste wereldtitel terwijl Verstappen voor zijn eerste titel ging. In de Beyond the Grid podcast werd aan Red Bull-teambaas Christian Horner gevraagd in hoeverre de twee in elkaars hoofd zaten.

"Ik denk (Verstappen, red.) misschien meer in het hoofd van Lewis, omdat hij de zevenvoudig wereldkampioen is die alles te verliezen had", begint Horner. "Max is de jonge knaap die risico's neemt, die alles op alles zet en niets te verliezen had. Sommige van zijn inhaalacties vorig jaar waren verbluffend en je voelde dat dat aan Lewis begon te knagen."

Horner: "Er hing een sfeer van wanhoop"

Eén van die races waar het helemaal misging tussen Hamilton en Verstappen was de Grand Prix van Groot-Brittannië. Nadat Verstappen de sprintrace op zaterdag won, ging het kort na de start van de race op zondag fout. Hamilton was goed weg bij de start en kon daardoor direct het gevecht aangaan met Verstappen waarna hij de Nederlander van de baan tikte.

Horner denkt dat de tegenslag die Hamilton te verduren had op zaterdag hem brak. "Nadat Lewis zich op Silverstone op pole kwalificeerde en Max de sprintrace won, zag je zeker dat Lewis een beetje gebroken was na de sprintrace."

"Als Max heelhuids door Copse was gekomen, had Mercedes hem denk ik die middag niet meer gezien, dus er hing een sfeer van wanhoop. Er stond veel op het spel en de emoties liepen hoog op, maar het raakte Lewis waarschijnlijk meer dan Max, omdat hij meer te verliezen had dan Max. Max kon alleen maar winnen."

Zou Verstappen het nu anders doen?

Verstappen lijkt, nu hij wereldkampioen is, de kat soms wat meer uit de boom te kijken voordat hij zijn aanval inzet. Maar of Verstappen de controversiële race in Silverstone nu anders zou hebben aangepakt, dat denkt Horner niet.

"De Max die we nu zien is gewoon een iets meer gepolijste versie, maar hij is een aanvallende coureur. Hij is ervan overtuigd dat hij in Silverstone genoeg ruimte gaf", vertelt Horner waarna hij ook even over de incidenten in Monza en Brazilië begint.

"Ik denk dat we Max in Monza in de situatie brachten door de trage pitstop en we hadden nooit bij Lewis in de buurt mogen komen. Maar nogmaals, hij vond dat er genoeg ruimte was om een move te maken."

"Als je kijkt naar het snelheidsvoordeel dat Lewis had in Brazilië, was Max de enige coureur die hij niet kon passeren gedurende 30 ronden. Voor iedere andere auto had hij een ronde nodig om te passeren. Voor mij was het een titanenrit van Max. Hij vocht voor een wereldkampioenschap. Hij is het type coureur dat alles geeft. Het was hard racen maar het was eerlijk racen."

Ook interessant:

Deze indrukwekkende records kan Verstappen dit seizoen verbreken

Max Verstappen heeft al enkele records op zijn naam staan. Dit seizoen zou de Nederlander daar nog een hele bak aan indrukwekkende records aan toe kunnen voegen. Het gaat hier niet meer om de records van 'jongste ooit', maar om records die op naam staan van grote jongens als Michael Schumacher, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. In onderstaande video vertelt Joris Mosterdijk welke records Verstappen kan verbreken.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

17 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'