Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner zag wel degelijk een andere Verstappen op Monza: "Voor ons duidelijk merkbaar"

Deed 't Max Verstappen gedurende het weekend van de Formule 1 Grand Prix Italië werkelijk niks dat hij op het punt stond een illuster record te verbreken, namelijk dat van tien race-overwinningen op rij? Zelf beweerde hij bij hoog en bij laag dat dat niet het geval was, maar Red Bull-teambaas Christian Horner laat een tegengeluid klinken.

Verstappen Perez Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

"Ik zal niet zeggen dat Max Verstappen nerveus was, maar het was wel duidelijk dat zijn focus vlijmscherp was, méér nog dan anders. We konden goed zien dat het echt wel iets voor hem betekende", zo onthult Red Bull-teambaas Christian Horner na de gewonnen race tegenover onder andere RacingNews365.

Die focus was na de klok van 15:00 uur op zondagmiddag ook nodig, want hoewel het leek of Verstappen de rust bewaarde in het eerste kwart van de race, geeft Horner aan dat hij wel degelijk op pushen zat en dat het gevecht met Ferrari in die fase van de race een eerlijk, gelijkwaardig gevecht was.

Aan Red Bull was het de taak op in te spelen op één zwakte van Ferrari en daar zette men met de strategie dan ook bewust op in: "Ferrari was erg, erg snel op de rechte stukken, maar Max zag ook al dat ze het wat lastiger hadden met de achterbanden. In de wetenschap dat de temperaturen op zondag wat hoger zouden liggen, hebben we dat met de setup bewust wat proberen te ondervangen."

"Maar Sainz verdedigde goed en hard, precies zoals je van een Ferrari op Monza mag verwachten.Uiteindelijk slaagde Max erin hem voorbij te gaan en later ook Checo (Sergio Perez, red.)."

Maar een kwestie van 'linkeballen' voor Verstappen achter de Ferrari was het dus allerminst: "We moesten flat out pushen, waarbij de Ferrari het gevecht niet schuwde en het was dan ook een gelijkwaardig gevecht. Max pushte Carlos tot het uiterste, tot het punt waarop hij diens kwetsbaarheden kon uitbuiten."

Dat de race zó uitpakte, juist op Monza, vervult Horner met trots: "Het was een zware race op een uniek circuit. Dat we echter de Ferrari's wisten te verschalken op een circuit dat bekend staat om het moeilijke inhalen, laat zien wat voor een geweldig werk onze coureurs hebben verricht."

"De stieren hebben hier in het hol van de leeuw de steigerende paarden weten te verslaan. Ik denk dat als Dietrich Mateschitz hier rond had gelopen, hij dat prachtig zou hebben gevonden."

Ook interessant:

Recordhouder Verstappen spreekt op de baan, Mercedes vooral daarbuiten

Verstappen deed het onmogelijk op Monza. Meer lof voor hem in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365? Jazeker, maar de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken heus ook meer.

Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

10 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten