Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner zelfverzekerd: "Red Bull sterker dan ooit tevoren"

Na een uiterst dominant seizoen van Red Bull waarschuwt teambaas Christian Horner vriend en vijand. Het team is sterker dan ooit en wil blijven winnen.

Zeventien overwinningen, beide wereldtitels en een lading aan verbroken records: Red Bull kan terugkijken op een topseizoen in de Formule 1. Max Verstappen mag zichzelf nu tweevoudig kampioen noemen, terwijl ook Sergio Perez een sterk seizoen kende en derde werd in het eindklassement van 2022. Teambaas Christian Horner is lyrisch over de prestaties van de coureurs en van het hele team. "Het is voor mij een ongelooflijk mooi seizoen geweest en dat voor iedereen binnen Red Bull, maar ook voor de hele Formule 1. Het racen is beter geworden en er zijn veel meer inhaalacties geweest dan in de voorgaande jaren het geval was", zegt hij na afloop van het seizoen tegen onder meer RacingNews365. "Als team zijn we goed omgegaan met de gewijzigde reglementen, vooral gezien het feit dat we het laatste team waren met de transitie naar 2022. Na vorig jaar denk ik dat het team het geweldig heeft gedaan. We startten het seizoen met een ontzettend competitieve auto en sloegen terug na een dubbele DNF in Bahrein."

Red Bull op een ongekend hoogtepunt

Na het dominante seizoen van 2022 kan Horner niet anders dan concluderen dat ze op topniveau presteren. "Het team op dit moment is sterker dan ooit tevoren. De sterktes op technisch en operationeel niveau is ongelooflijk: iedereen gaat nét dat extra stapje verder om dit soort resultaten te behalen ten opzichte van de concurrentie." "Dat is absolute wereldklasse. Niemand heeft na acht jaar in de wildernis (tijdens de Mercedes-dominantie, red.) getwijfeld aan het doel. We hebben het momentum gepakt, de focus gehouden en toen zich een mogelijkheid voordeed, gingen we ervoor", aldus de teambaas van Red Bull.

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024