Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Horner zelfverzekerd: "Red Bull sterker dan ooit tevoren"

Na een uiterst dominant seizoen van Red Bull waarschuwt teambaas Christian Horner vriend en vijand. Het team is sterker dan ooit en wil blijven winnen.

Verstappen Perez Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Zeventien overwinningen, beide wereldtitels en een lading aan verbroken records: Red Bull kan terugkijken op een topseizoen in de Formule 1. Max Verstappen mag zichzelf nu tweevoudig kampioen noemen, terwijl ook Sergio Perez een sterk seizoen kende en derde werd in het eindklassement van 2022.

Teambaas Christian Horner is lyrisch over de prestaties van de coureurs en van het hele team. "Het is voor mij een ongelooflijk mooi seizoen geweest en dat voor iedereen binnen Red Bull, maar ook voor de hele Formule 1. Het racen is beter geworden en er zijn veel meer inhaalacties geweest dan in de voorgaande jaren het geval was", zegt hij na afloop van het seizoen tegen onder meer RacingNews365.

"Als team zijn we goed omgegaan met de gewijzigde reglementen, vooral gezien het feit dat we het laatste team waren met de transitie naar 2022. Na vorig jaar denk ik dat het team het geweldig heeft gedaan. We startten het seizoen met een ontzettend competitieve auto en sloegen terug na een dubbele DNF in Bahrein."

Red Bull op een ongekend hoogtepunt

Na het dominante seizoen van 2022 kan Horner niet anders dan concluderen dat ze op topniveau presteren. "Het team op dit moment is sterker dan ooit tevoren. De sterktes op technisch en operationeel niveau is ongelooflijk: iedereen gaat nét dat extra stapje verder om dit soort resultaten te behalen ten opzichte van de concurrentie."

"Dat is absolute wereldklasse. Niemand heeft na acht jaar in de wildernis (tijdens de Mercedes-dominantie, red.) getwijfeld aan het doel. We hebben het momentum gepakt, de focus gehouden en toen zich een mogelijkheid voordeed, gingen we ervoor", aldus de teambaas van Red Bull.

Ook interessant:

Als Verstappen wat minder wint, is dat goed voor F1

In de nieuwste F1-podcast van RN365 blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op het F1-seizoen 2022 en blikken ze al voorzichtig vooruit op volgend jaar. Misschien moet Max Verstappen dan maar wat minder winnen, zodat we nog wat meer spektakel zien in F1. Dat en meer bespreekt het trio in het nieuwste F1-luistervoer, dat je hieronder terug kan vinden in de player.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender

0 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Kippenvel Zó kondig je een F1-comeback aan: "Terug in de armen van kampioenen"