Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner zet Red Bull-deur op een kier voor Lawson: "Iedereen onder de indruk"

De Red Bull-familie is zeer te spreken over invaller Liam Lawson nadat hij zijn eerste punten scoorde in Singapore. Christian Horner is zeer tevreden met het jonge talent, al wil hij nog niet té ver ingaan op de vraag over een vast stoeltje voor 2024.

Lawson Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

AlphaTauri kent een bewogen jaar qua prestaties. Het zusterteam van Red Bull kan maar af en toe meedoen voor punten in de Formule 1 en tegelijkertijd is er grote drukte binnen het team als het gaat om het stoeltje naast Yuki Tsunoda. Na het vroegtijdige vertrek van Nyck de Vries door het uitblijven van prestaties is Daniel Ricciardo de vaste coureur bij het Italiaanse team.

Ricciardo brak echter zijn hand in de tweede training voor de GP van Nederland, waardoor Tsunoda een tijdelijke teamgenoot heeft: reservecoureur en Red Bull-talent Liam Lawson. In de Grand Prix van Singapore wist hij knap als negende over de finish te komen, wat niet onopgemerkt is gebleven bij de hogere heren van de Red Bull-familie.

Christian Horner spreekt bij Viaplay zijn lof uit over de Nieuw-Zeelander. "Een super job! Hij heeft het geweldig gedaan in de auto, racete hard en ik denk dat iedereen bij Red Bull zeer onder de indruk is met wat hij heeft gedaan", zo looft de teambaas van Max Verstappen en Sergio Perez.

Of dit hem ook daadwerkelijk ook een kans geeft om te debuteren in de F1, bijvoorbeeld voor AlphaTauri, laat Horner in het midden. "Maar hij maakt een sterke indruk van zichzelf", zegt hij tevreden.

Lawson in de Formule 1?

Lawson zelf zegt er niet zo mee bezig te zijn Als er aan de invaller wordt gevraagd of dit zijn kansen voor een vast zitje vergroot, antwoordt hij: "Ik weet het niet. Ik probeer te doen wat ik kan in de auto en we konden maximaliseren. Daar focus ik me op. Ik let eigenlijk niet op wat zij (Red Bull, red.) er verder van vinden."

Of Lawson ook in Japan, een week na de Grand Prix van Singapore, in actie komt, is nog niet zeker. Ricciardo is nog niet volledig gerevalideerd van zijn handbreuk, dus de kans zit er zeker in dat het jonge talent zich mag bewijzen op een circuit waar hij bekend mee is. Dit is echter nog niet bevestigd.

Vind jij dat Lawson een plekje verdient in de Formule 1 bij AlphaTauri? Laat het weten in onderstaande poll en/of de reacties!

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"