Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner zet Sainz op zijn plaats: 'Rijdt gewoon bij Toro Rosso in 2018'

Gisteren liet Carlos Sainz tijdens de persconferentie wederom weten dat er voor volgend jaar twee opties zijn: Een stoeltje bij Red Bull Racing of een vertrek naar een ander team. Teambaas Horner fluit de Spanjaard echter terug.

Voor Carlos Sainz lijkt een vierde jaar bij Scuderia Toro Rosso in de maak. In 2015 maakte de Spanjaard tegelijk met Max Verstappen zijn debuut. Het Spaanse talent wil hogerop, maar Red Bull Racing heeft geen plaats. Red Bull houdt hem echter aan zijn contract, waardoor de ontwikkeling van Sainz tot stilstand lijkt te komen. Gisteren liet Sainz nog weten dat het of Red Bull zou worden of een ander team, maar volgens Horner is die mogelijkheid er helemaal niet voor hem. " We hebben een optie in het contract van Carlos gelicht. Dat betekent dat hij in 2018 en 2019 nog gewoon onder contract bij ons staat. Volgend jaar rijdt hij dan ook gewoon voor Toro Rosso."

" Ik weet niet waar hij heen wil als hij niet voor Toro Rosso rijdt. Een contract is een contract en Carlos moet zich beseffen dat hij dankzij Red Bull in de Formule 1 rijdt," laat Horner aan Sky Sports weten. Volgens de teambaas moet Sainz zijn woorden zorgvuldiger kiezen en niet zo maar van alles roepen. " Het is gewoon een ondoordachte opmerking van hem. Red Bull heeft veel geld in hem geïnvesteerd." En de spreekwoordelijke tik op de vingers? " Die heeft hij zo juist gehad," aldus Horner

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin