Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner ziet een nieuwe favoriet ondanks problemen bij Mercedes

Christian Horner is erg positief over de eerste twee vrije trainingen voorafgaand aan de Grand Prix van Bahrein. Max Verstappen was de snelste van de dag, maar Ferrari kon de aansluiting vinden. Bij Mercedes lijken er wat meer problemen te zijn.

Max Verstappen en Sergio Perez kwamen zo goed als probleemloos de eerste twee trainingen in Bahrein door. Red Bull-teambaas Christian Horner kan dan ook niet anders dan tevreden zijn, vooral niet na de snelste tijd van de regerend wereldkampioen. "Het is een erg positieve dag voor ons geweest", zo trapt hij af bij Sky Sports . "Zowel in de warmere weersomstandigheden eerder op de dag als tijdens de laatste sessie. Zowel de korte als de lange runs zien er prima uit, maar natuurlijk weten we de hoeveelheid brandstof en de motorstanden niet (bij de concurrenten). Toch zijn we erg tevreden over vandaag."

Heeft Mercedes nog steeds last van problemen?

Terwijl Verstappen en Sergio Perez op respectievelijk de eerste en zevende plek finishten in de tweede vrij training, moesten George Russell en Lewis Hamilton genoegen nemen met respectievelijk de vierde en de negende plaats. De W13-bolide van Mercedes leek een stuk instabieler te zijn. Gevraagd naar de problemen van de Duitse renstal, zoals het porpoising, legt Horner uit dat ook de Red Bull-bolide een paar kleine problemen heeft. "Maar daar hadden wij minder last van (dan bij Mercedes, red.). Het zag er best wel agressief uit, maar ik denk dat de jongens bij ons het erg goed hebben gedaan sinds Barcelona." Hoewel Horner blij is met de eerste plaats in de tweede training, waarschuwt hij dat er nog niets vast staat in de rangorde. "Met deze nieuwe reglementen weet ik zeker dat we een andere pikorde gaan zien hier."

Horner: 'Ferrari is heel, heel erg snel'

Red Bull lijkt zich eerder zorgen te maken over Ferrari dan over Mercedes. Charles Leclerc en Carlos Sainz finishten op vrijdag op P2 en P3 achter Verstappen, een sterk resultaat voor de Scuderia. "Ik denk dat Ferrari heel, heel erg snel is", voorspelt Horner. "Je zag dat Leclerc snel was, je zag dat Sainz snel was. Elke keer dat zij op het asfalt reden, ook tijdens de testdagen, zagen ze er zeer indrukwekkend uit. Ik verwacht dat zij zomaar het te kloppen team zullen zijn morgen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"