Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner ziet grote verschillen bij Verstappen sinds Abu Dhabi 2021

Red Bull-teambaas Christian Horner is lyrisch om het feit dat zijn team en Max Verstappen zo dominant zijn. Hij noemt het zelfs het sterkste technische team dat Red Bull ooit heeft gehad.

In Japan veroverde Max Verstappen opnieuw de titel. Hij mag zich daardoor tweevoudig Formule 1-wereldkampioen noemen. Red Bull-teambaas Christian Horner blikt terug op het dominante seizoen van de Nederlander en dat van de Oostenrijkse renstal, tot nu toe. Dit seizoen was de strijd om de titel een stuk minder spannend. Horner ziet een verschil met de Verstappen van nu en de Verstappen van vorig jaar, mede doordat de druk weg is. Horner noemt de kwaliteiten die het team en de Nederlander dit jaar hebben laten zien dan ook van een ander niveau. "Een kampioenschapsoverwinning is een kampioenschapsoverwinningen. Bij deze lag de bloeddruk veel lager dan in Abu Dhabi", grinnikt Horner tegenover de media. "Maar het betekent net zoveel. Max heeft dit jaar met zoveel overtuiging gereden. Hij heeft de titel op een dominante manier verdedigt. Het is een genot om te zien hoe hij dit jaar een ander niveau bereikte." "Vorig jaar was een zwaargewicht gevecht tussen twee titanen. Doordat hij vorig jaar kampioen werd, is er geen druk meer. Dat gebeurde ook met Sebastian (Vettel, red.) en nu ook met Max. Het neemt de druk van de verwachtingen weg en hij heeft het dit jaar gewoon geweldig gedaan."

Horner: "Sterkste technische team ooit"

Het is natuurlijk niet alleen de coureur die het verschil maakt, ook al rijdt Verstappen dit seizoen fenomenaal. Het team heeft een geweldige auto gebouwd maakt Horner nog even duidelijk. En dat onder de druk van vorig jaar. De teambaas van Red Bull heeft niets anders dan lovende woorden over en laat weten dat ze dit seizoen het sterkste technische team ooit hebben. "Om te doen wat we vorig jaar hebben gedaan en de auto zo competitief te maken. We waren het laatste team om die omslag te maken onder enorm hoge druk. Veel bloed, zweet en tranen zijn erin gegaan. Iedereen in de fabriek bij Red Bull en onze partners, al onze technische partners. Ze hebben het dit jaar nog beter gedaan; het is fenomenaal." "Adrian (Newey, red.) en het hele technische team. Pierre Wache, onze technische directeur, Enrico Balbo, Craig Skinner, Ben Waterhouse. Ik denk dat dit het sterkste technische team is dat we ooit hebben gehad. Dit getuigt het harde werk dat achter de schermen wordt verricht om dit soort prestaties te leveren."

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst