Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Horner ziet nog één uitdaging voor Verstappen op weg naar zijn tweede wereldtitel

Max Verstappen is de afgelopen maanden de Formule 1 flink aan het domineren. Op papier kan hij in Singapore al kampioen worden, al wordt deze stratenrace volgens Christian Horner een taaie.

Verstappen Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Het is eigenlijk geen kwestie meer of, maar wanneer Max Verstappen zijn tweede wereldtitel in ontvangst neemt. De Red Bull-rijder staat 116 punten voor en met nog zes races te gaan is het voor Charles Leclerc en Sergio Perez bijna niet meer mogelijk om de titel te veroveren. Tijdens de GP van Singapore kan Verstappen al kampioen zijn.

Christian Horner voorspelt echter dat hier de allergrootste uitdaging van het resterende seizoen ligt. Hoewel de Red Bull-bolide volgens de teambaas van Verstappen op elk circuit goed mee kan komen, verwacht hij het minst van het stratencircuit in Zuidoost-Azië. Hoe schat hij de laatste races van het seizoen in en kan de huidige WK-leider overal winnen?

"Dat is een gigantische opgave en er komen nog heel wat verschillende circuits aan", is Horners antwoord voor de microfoon van onder andere RacingNews365. "Ik bedoel maar: Singapore in vergelijking met Monza... het circuit heeft veel meer bochten en het is daar heel erg hobbelig. Laten we ook niet vergeten dat het een stratencircuit is. Het is een heel ander soort uitdaging."

Toch blijft de Britse teambaas optimistisch over de kansen van Verstappen, ondanks de 'zware' opgave in Singapore. "We staan er ontzettend goed voor in het kampioenschap, maar we gaan elke race alsnog vol in de aanval. We zijn snel geweest op Spa-Fracorchamps, in Zandvoort, in Monza... zelfs in Boedapest! Op zó veel verschillende circuits doen we het goed."

"Maar ja, Singapore zal voor ons een van de lastigste races worden, dat durf ik wel te zeggen", aldus Verstappens teambaas, die op de overige circuits een grotere kans op de zege inschat. Na de GP van Singapore wordt er nog geracet in Japan, de VS, Mexico, Brazilië en in Abu Dhabi.

Ook interessant:

Verstappen deelde Ferrari definitieve KO uit op eigen bodem

De Formule 1 Grand Prix van Italië zal bij veel Nederlanders lange tijd in het geheugen geheugen gegrift staan. Zo ook bij Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, die hun hoed niet afnemen voor één Nederlander, maar voor twee Nederlanders. Dit en veel meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

16 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Verstappen is werkelijk helemaal terug, grote verrassing vanuit het achterveld?